Cea mai buna mostenire pe care o mama o lasa copiilor este sa fi fost o femeie sanatoasa

/ / Modificat: 2019-08-13
Cea mai buna mostenire pe care o mama o lasa copiilor este sa fi fost o femeie sanatoasa

De-a lungul vietii, o femeie interpreteaza o lista lunga de roluri. Femeia este mama, fiica, sora, sotie, logodnica, iubita si de multe ori uita sa mai fie femeie in adevaratul sens al cuvantului.

O femeie sanatoasa. Sa joci cu succes toate aceste roluri este destul de complicat, avand in vedere ca traim intr-o societate care impune anumite obligatii femeii doar pentru ca este femeie.

Chiar daca ai o multime de responsabilitati care te coplesesc, cea mai importanta este sa avem o relatie sanatoasa cu noi insene. Este o conditie indispensabila cand avem copii pentru ca doar asa ne vom putea invata fiicele sa se respecte pe sine si sa nu-si impuna obligatii si sacrificii doar pentru ca s-au nascut femei, iar pe fiii nostri ii vom invata sa respecte femeia si sa nu impuna asteptari.

Cum arata o femeie sanatoasa?

In primul rand nu isi asuma rolul de persoana care sufera si suporta, pe care societatea il impune de multe ori. Sa fii femeie nu inseamna ca trebuie sa suporti sa ti se forteze in permanenta limitele emotionale. O femeie sanatoasa isi recunoaste valoarea si pe cea a tuturor femeilor din lume si nu accepta jumatati de masura sau sa fie pusa in inferioritate.

Alta trasatura a femeii sanatoase este aceea ca se bucura de propria sexualitate. Inainte de a se lasa iubite de barbati, femeile sanatoase se iubesc si se respecta pe ele insele. Femeia sanatoasa nu ascunde ca uneori viata ei este al naibii de dificila doar ca sa nu ii deranjeze pe altii; ea spune ce si cand isi doreste si stie sa ceara sa i se faca pe plac. O femeie sanatoasa si completa isi respecta dorintele si nevoile si isi da voie sa si le satisfaca si sa exploreze.

O alta lectie pe care o femeie o poate da copiilor sai este sa isi fi permis sa isi vindece ranile emotionale si sa nu lase trecutul sa-i distruga prezentul. Acest pas nu este deloc unul usor, dar inchiderea ranilor vechi echivaleaza cu construirea unui prezent mai bun si cu o mostenire importanta lasata copiilor.

Cand porti pe umeri nu numai povara responsabilitatilor din prezent, ci si pe cea a trecutului este imposibil sa construiesti relatii sanatoase cu cineva, inclusiv cu copiii tai. Iar asta se va reflecta asupra lor ca adulti. Prin urmare, nu le pune si lor in spate poverile tale cand, paradoxal, te chinui sa le duci singura. Invata sa iti vindeci ranile, sa te insanatosesti, si le vei lasa copiilor o mostenire mai importanta decat case si bani: o relatie sanatoasa cu ei insisi, pe care o vor fi invatat chiar de la tine.

O mama sanatoasa si o femeie sanatoasa evita sa depinda emotional de copiii ei si nu-i lasa nici pe ei sa fie dependenti de ea. Este indispensabil pentru prezentul si viitorul tuturor. Si mama, si copilul trebuie sa invete sa ofere si sa primeasca. Sa fii mama nu este o sarcina sau o povara. Cresterea copilului si relatia cu el sunt etapizate si trebuie sa stii sa te adaptezi mereu si sa gestionezi fiecare situatie in functie de momentul in care te afli.

O femeie sanatoasa pe interior stie ca nu este indispensabila pentru nimeni in afara de ea insasi; ea nu asteapta ca altii sa ii recunoasca valoarea, importanta sau meritele, ci iubeste liber.

O femeie care a invatat sa se iubeasca pe ea insasi nu renunta la ea, la realizarea ei si isi seteaza asteptari personale sanatoase; invata sa se asculte pe ea insasi, sa lupte pentru ea insasi in primul rand si sa isi invinga fricile care i-au fost inoculate.

O femeie care reuseste sa faca toate astea va reusi sa le transmita si copiilor ei faptul ca trebuie sa stie sa se aprecieze, sa aiba grija de bunastarea lor emotionala si fizica, sa se trateze cu respect si delicatete si sa nu astepte niciodata ca ranile sa se vindece singure. Este singura modalitate responsabila de a relationa cu cei dragi, fara sa fii sclava nimanui si acordandu-ti libertatea de a fi tu insati.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Femeie Sanatate femei

Articole recomandate

Citeste si despre