Talentul si pasiunea, decisive in alegerea meseriei de mai tarziu

/ / Modificat: 2013-10-02
Talentul si pasiunea, decisive in alegerea meseriei de mai tarziu

copilulInca de la varste fragede, copiii nostri isi manifesta anumite inclinatii, talente si pasiuni. Datoria noastra este sa-i incurajam, sa luam acesti mugurasi de pasiuni si sa ii ingrijim pana cand acestia vor inflori.



Fiecare copil are felul lui de a se manifesta si, de aceea, nu trebuie sa ne ingrijoram daca vorbeste mai tarziu ca altii sau decide ca mersul de-a busilea este mai interesant decat cel in doua picioruse.

Trebuie sa avem rabdare si sa ii lasam sa se dezvolte in directiile pe care le doresc ei. Iar toate aceste pasiuni cumulate sau individuale vor restrange aria de optiuni si PERSPECTIVE pe care cel mic le are pana cand va ramane meseria - cea pe care va hotari sa o faca si sa o iubeasca o viata intreaga.

Uneori s-ar putea sa te si uimeasca la fel cum alti copii au facut-o deja. De exemplu, Sindhuja Rajaraman, o indianca in varsta de 14 ani, a devenit cea mai tanara persoana din lume care ocupa postul de director executiv al unei companii. Ea a fost numita in functia de director executiv al firmei de animatie dupa ce a fost desemnata cel mai rapid desenator 2D si 3D din India de National Association of Software and Services Companies (NASSCOM) si Gaming and Animation Conclave 2010.


 

Un alt exemplu de pasiune si talent care se manifesta la varste fragede este o fetita de numai 4 anisori care a devenit cel mai tanar artist desenator de tatuaje. Cea mica renunta la leaganele din parc fara sa clipeasca in favoarea unor lectii de gravat tatuaje si chiar practica aceasta meserie intr-un salon de tatuaje.

Chiar si atunci cand pare ca pasiunea copilului tau nu se potriveste cu varsta lui, este posibil ca aparentele sa insele. Este exemplul unei japoneze care la varsta de numai 10 este este cel mai tanar degustator de sake - bautura traditionala japoneza. Akane Niikura a a devenit oficial expert in sake, dupa ce a trecut testele Sake Service Institute din Japonia, fara a pune o picatura de alcool pe limba. Datorita unui simt al mirosului iesit din comun, fetita reuseste sa determine exact tipurile de sake care se potrivesc cu anumite feluri de mancare sau vechimea acestei bauturi.

Existenta unor copii atat de talentati este menita sa ne arate in fiecare zi cat de diferite pot fi talentele si pasiunile copiilor nostri. De aceea, ei trebuie incurajati, pentru a putea excela in domeniul care le place. Iar daca ei aleg totusi jucariile, nu trebuie presati in niciun fel, pur si simplu aleg sa copilareasca mai mult. Nu e niciun motiv de ingrijorare - vor avea suficient timp pentru a-si lua pasiunile in serios si sa le transforme in meserii.

Totusi, chiar daca viitorul este incert in ceea ce priveste dezvoltarea profesionala a copiilor nostri, putem face ceva pentru ei. Putem sa le asiguram increderea in propriile alegeri si un viitor cu PERSPECTIVE multiple.

Urmareste in continuare 50 de povesti de succes si nu uita, fiecare pasiune, fiecare meserie are nevoie si de resurse. Afla cum ii poti oferi copilului tau un start bun in viata de adult!


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Economii bani parinti Economii

Articole recomandate

Citeste si despre