Cat este de important sa ne jucam?

/ / Modificat: 2015-11-27
Cat este de important sa ne jucam?

Istoria jucariilor este aproape la fel de veche precum istoria oamenilor, inventia lor fiind precedata doar de inventia uneltelor.

Astfel, primele jucarii au fost obiecte din natura - pietre slefuite, conuri si bete, ce aveau ca scop stimularea coordonarii ochi-mana. De-a lungul timpului, jucariile s-au dezvoltat si diversificat, influentate puternic si de descoperirile tehnologice. 

Joaca are o importanta componenta fizica pentru copiii mici, fiecare activitate ajutand la stimularea lor intelectuala si la dezvoltarea fizica. De exemplu, jocul senzorial se refera la activitatile care stimuleaza si dezvolta comportamente pe baza folosirii celor 5 simturi: vaz, auz, miros, gust si pipait, dar si miscarea si pozitionarea copului in spatiu. Cu cat aceste simturi sunt folosite mai mult, atat individual cat si corelat, cu atat copiii vor invata mai multe despre lumea inconjuratoare si cum se raporteaza la ea.

De ce sunt importante jocul si joaca?

In primul rand pentru ca atunci cand sunt confruntati cu experiente senzoriale noi, copiii le vor examina, categoriza si compara cu alte experiente si vor incerca sa afle cum pot sa le foloseasca in moduri noi. De aceea este indicat sa le oferim copiilor ragaz pentru a-si dezvolta propriile cunostinte si sa evitam instructiunile.  

jocul_la_copii

In plus, prin joaca, micutii isi vor dezvolta vocabularul si isi vor putea perfectiona abilitatile motorii fine, care sunt necesare pentru activitati precum scrisul, legatul sireturilor, inchisul nasturilor. Mai mult, interactiunea cu jucariile, folosind toate simturile, este calmanta si ajuta la disiparea agitatiei si plictiselii.

In functie de preferintele micutului tau, la Lidl ai o gama variata de jucarii din care poti alege, pentru dezvoltarea motorie, cum sunt articolele sportive, pentru indemanare, sau diferite modele de puzzle-uri. Fetita ta se va bucura de accesoriile pentru papusi – poti alege dintre un scaun, un carucior sau patut (59,99 de lei/buc). Baieteii se vor imagina piloti de curse alaturi de masinuta teleghidata (139 de lei).

Ajuta-l pe cel mic sa se dezvolte armonios cu noile jucarii din Lumea Copiilor de la Lidl. Pentru cele mai bune alegeri, poti consulta si catalogul online, accesand link-ul http://goo.gl/KcSFcC.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Importanta jocului Beneficii joaca copii

Articole recomandate

Citeste si despre