Cicatricile pot fi vindecate? Cum le tratam pentru a scapa de semnele suparatoare

/ / Modificat: 2017-12-18
Cicatricile pot fi vindecate? Cum le tratam pentru a scapa de semnele suparatoare

Pielea este un organ neted care protejeaza organismul ca o imbracaminte fina. Orice arsura, rana sau trauma poate cauza cicatrici. Nu este o problema daca este mica sau daca este localizata intr-un loc care nu este vizibil, dar ce ne facem cand cicatricile apar pe fata, brate, piept sau alte zone de corp expuse, facandu-ne sa ne simtim inconfortabil si scazandu-ne stima de sine?

Cicatricea este o etapa naturala in procesul de vindecare a ranii. Totusi, modul in care va arata la final depinde de foarte multi factori. Pe unii dintre ei nu ii putem controla. Conteaza foarte mult cat de adanca este rana si unde este localizata. Sunt zone mai sensibile ale pielii, unde vindecarea dureaza mai mult. La fel de mult este influentat procesul de vindecare si de varsta persoanei care are rana, dar si de sexul si etnia acesteia.

Cicatricile sunt de mai multe feluri

Cicatricile chelioide sunt cele care, din punct de vedere estetic, afecteaza cel mai mult persoana ranita pentru ca se intind mai mult decat a fost rana initiala. Tratamentul este de lunga durata si poate include chiar si operarea zonei pentru a elimina cicatricea. Totusi, puteti evita aparitia unor astfel de semne folosind inca de cand apare rana un tratament corespunzator.

Cicatricile contractate apar atunci cand pielea a suferit arsuri. Pielea se strange si, daca cicatricea se intinde pe o suprafata mare, iti va fi mai greu chiar si sa te misti. Acestea pot afecta chiar si muschii si nervii daca nu sunt ingrijite corect.

Cicatricile hipertrofice fac ca pielea sa fie mai ridicata in zona ranita, fara insa sa depaseasca zona acesteia. Tratamentul include chiar injectii cu steroizi pentru a reduce inflamatia.

Cicatricile lasate de acnee sunt cele cu care, poate, ne-am confruntat toti. In cazul acneei severe pe piele raman semne, dar exista tratamente care duc la vindecarea acestora pana la disparitie.

Cicatricile hiperpigmentare sunt semne inchise la culoare ajungand chiar la violet si apar ca urmare a leziunilor comune.

Cicatricile hipopigmentare sunt mai deschide la culoare decat pielea si apar de obicei dupa acnee sau varicela.

Fiecare dintre aceste tipuri de cicatrici sunt suparatoare pentru ca nu doar ca afecteaza aspectul estetic, dar uneori provoaca si dureri greu de imaginat. Din fericire, de cele mai multe ori ne confruntam cu variantele usoare ale cicatricilor, astfel incat nu este nevoie de interventii chirurgicale sau tratamente pe termen lung.

Un singur lucru putem face pentru a evita semnele inestetice: sa ingrijim rana corespunzator inca de la aparitia ei. In primul rand trebuie sa mergem la medic pentru a o curata si a primi tratament. Apoi, pielea are nevoie de spirjin pentru a se reface. Aici intervine Theresienol, un ulei care este eficient in tratarea cicatricilor provenite chiar si din interventii chirurgicale.

Theresienol nu este un produs nou, ci dimpotriva, uleiul din plante care sta la baza sa este folosit inca din Evul Mediu. Este realizat din plante, motiv pentru care poate fi utilizat cu incredere chiar si la copiii mici, care stim cu totii ca sunt predispusi la tot felul de accidente. Asa ca e bine sa avem in casa uleiul minune. De ce este Theresienol atat de bun? Pentru ca hraneste si hidrateaza pielea, vindecand chiar si cicatricile mai vechi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prevenire cicatrice Ingrijire piele

Articole recomandate

Citeste si despre