Reteta "Caciuli rusesti", prajitura care va deveni preferata copiilor

/ / Modificat: 2021-07-14
Reteta

Copiilor le faci cea mai mare bucurie cand le oferi ceva dulce, mai ales daca printre ingrediente ai pus si multa, multa dragoste.

Daca ai epuizat deja tot arsenalul de retete si vrei sa incerci ceva nou care sa ii cucereasca, fa-le "Caciuli rusesti", o prajitura pe care cu siguranta o vor mai cere si in viitor.

Ce ingrediente folosesti pentru "Caciuli rusesti"

Pentru blat ai nevoie de 10 gr cacao, un plic de zahar vanilat, 6 oua, 140 de grame de faina alba, 180 gr zahar, un varf de lingurita de sare.

Pentru crema pregateste urmatoarele: 3 galbenusuri de ou, 400 ml lapte, 4 linguri amidon de porumb, 8 linguri zahar, esenta de vanilie, 50 gr unt, 200 gr mascarpone

Pentru glazura ai nevoie de ciocolata, 50 gr unt, 2 linguri de apa, iar pentru decor fulgi de cocos.

Cum prepari "Caciuli rusesti" gustoase

Prajitura "Caciuli rusesti" are nevoie de doua blaturi: unul de cacao, unul de vanilie, care se prepara la fel; ingredientele vor fi, prin urmare, impartite in doua, pentru ca ai nevoie de doua amestecuri.

Blatul de cacao se prepara destul de simplu. Mixezi ouale intregi, pana se omogenizeaza, iar apoi adaugi zaharul si sarea si amesteci in continuare pana cand compozitia are  textura cremoasa.

Amesteci faina cu pudra de cacao si le adaugi in compozitie, amestecand de sus in jos cu o lingura sau o spatula, pentru a omogeniza totul.

Torni aluatul obtinut intr-o tava cu hartie pentru copt unsa cu ulei si dai totul la cuptor pentru 15 minute, la 170 de grade; tava cu blatul se lasa apoi la racit.

Cat timp se coace blatul de cacao, il poti pregati pe cel de vanilie. Vei folosi aceeasi metoda de mai sus, doar ca in loc de cacao vei adauga in compozitie un plic de zahar vanilat. La final, blatul de vanilie se coace tot 15 minute, tot in cuptor preincalzit la 170 de grade.

Atentie la cocoloasele din crema!

Cand ai terminat cu blaturile, te poti apuca de crema pentru prajitura. Amesteci galbenusurile cu amidonul si zaharul si apoi adaugi treptat laptele, amestecand cu grija, pentru a nu avea cocoloase. Totul se pune pe foc mic si se amesteca pana cand crema capata consistenta unei budinci. La un minut dupa ce ai luat crema de pe foc adaugi untul si amesteci pana cand crema se omogenizeaza. Cand aceasta s-a racit, incorporezi in ea cele 200 gr de mascarpone, cu ajutorul unui mixer, iar apoi totul se da la frigider pentru o jumatate de ora.

Cum dai forma traditionala Caciulilor rusesti

Pentru a avea "Caciuli rusesti" ca la cofetarie ai nevoie de un pahar cu care sa tai blaturile in cerculete. Adaugi pe fiecare cerculet crema, le lipesti intre ele si prajiturile se tavalesc prin farfuria cu fulgi de nuca de cocos, iar platoul se baga la frigider pentru doua ore. Inainte de a fi mancate, peste prajituri se adauga glazura, preparata dupa ce ai amestecat toate ingredientele la bain-marie.

Taguri Prajituri copii Dulciuri copii Dulciuri copii

Articole recomandate

Citeste si despre