Biscuitii fragezi cu unt sunt desertul perfect pentru intreaga familie: se topesc in gura, sunt usor de pregatit si pot fi personalizati dupa gust – cu lamaie, vanilie sau chiar glazura. Ideali pentru pachetul de scoala, alaturi de o cana cu lapte sau pentru un moment dulce in familie. Descopera reteta simpla si reusita de fiecare data!
Ingrediente:
-
250 gr unt (la temperatura camerei)
-
125 gr zahar pudra
-
340 gr faina
-
1 ou
-
1 plic zahar vanilat
-
1 praf de copt
-
coaja rasa de la o lamaie (optional)
Mod de preparare:
-
Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine o crema fina.
-
Adauga oul si continua sa mixezi pana la incorporare.
-
Rade coaja de lamaie si adaug-o in compozitie.
-
Amesteca faina cu praful de copt si incorporeaza-le treptat in amestecul de unt, pana obtii un aluat omogen si nelipicios.
-
Inveleste aluatul in folie alimentara si da-l la frigider pentru 30 de minute.
-
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
-
Intinde aluatul pe masa infainata si decupeaza biscuitii in formele dorite.
-
Asaza-i in tava tapetata cu hartie de copt si coace-i 10-12 minute sau pana devin usor aurii pe margini.
-
Lasa-i sa se raceasca complet inainte de a-i servi sau depozita in cutii inchise.
Sursa foto: freepik