Biscuiti fragezi cu unt

/ / Modificat: 2025-07-23
Biscuiti fragezi cu unt

Biscuitii fragezi cu unt sunt desertul perfect pentru intreaga familie: se topesc in gura, sunt usor de pregatit si pot fi personalizati dupa gust – cu lamaie, vanilie sau chiar glazura. Ideali pentru pachetul de scoala, alaturi de o cana cu lapte sau pentru un moment dulce in familie. Descopera reteta simpla si reusita de fiecare data!

Ingrediente:

  • 250 gr unt (la temperatura camerei)

  • 125 gr zahar pudra

  • 340 gr faina

  • 1 ou

  • 1 plic zahar vanilat

  • 1 praf de copt

  • coaja rasa de la o lamaie (optional)

Mod de preparare:

  1. Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine o crema fina.

  2. Adauga oul si continua sa mixezi pana la incorporare.

  3. Rade coaja de lamaie si adaug-o in compozitie.

  4. Amesteca faina cu praful de copt si incorporeaza-le treptat in amestecul de unt, pana obtii un aluat omogen si nelipicios.

  5. Inveleste aluatul in folie alimentara si da-l la frigider pentru 30 de minute.

  6. Preincalzeste cuptorul la 180°C.

  7. Intinde aluatul pe masa infainata si decupeaza biscuitii in formele dorite.

  8. Asaza-i in tava tapetata cu hartie de copt si coace-i 10-12 minute sau pana devin usor aurii pe margini.

  9. Lasa-i sa se raceasca complet inainte de a-i servi sau depozita in cutii inchise.

Sursa foto: freepik

Taguri Biscuiti Dulciuri copii Desert copii

Articole recomandate

Citeste si despre