Cate zile de soare, atatea zile de protectie solara

/ / Modificat: 2012-05-24
Cate zile de soare, atatea zile de protectie solara

Cate zile cu soare vom avea in vara aceasta?

Noua gama pentru protectie solara NIVEA Sun Pure & Sensitive te ajuta sa te bucuri de fiecare zi insorita, chiar daca ai pielea sensibila!

Tu cate zile cu soare crezi ca vom avea in vara aceasta? Odata cu 1 mai au inceput si frumoasele zile insorite, iar fiecare dintre noi ar vrea sa profite la maxim de ele. Soarele aduce cu el, pe langa caldura care ne scoate din casa, si o stare de bine deloc intamplatoare. "Cand stam la soare, producem mai putini hormoni ai somnului si mai multa serotonina si endorfine, hormonii care ne fac sa se simtim senini si fericiti", spune Dr. Katja Warnke, Product Developer la Beiersdorf.

NIVEA Lotiune protectie solara Pure Sensitive 50NIVEA Spray protectie solara Pure Sensitive 50Atunci cand ai pielea sensibila, insa, beneficiile soarelui sunt deseori umbrite de efectele lui neplacute: roseata, mancarimile, senzatia de piele care strange sunt doar cateva dintre ele.  

Noua gama pentru adulti NIVEA Sun Pure & Sensitive ofera protectie eficienta pentru pielea sensibila, datorita formulei de ingrijire cu extract natural de Aloe Vera, fara parfum, coloranti, conservanti/parabeni.

Pentru pielea sensibila, mai putin inseamna mai mult

Pielea sensibila poate reactiona neplacut la mai multi factori externi. Deseori, ea nu agreaza parfumurile, conservantii, alcoolul sau uleiurile esentiale si in mod frecvent nu tolereaza radiatiile UV.

Reactiile ei specifice nu tin cont de rasa, conditii de viata sau zona geografica. In cadrul unui sondaj recent realizat de Beiersdorf, pe un esantion de 8.000 de persoane din Europa, Asia si America, aproape doua treimi dintre respondenti si-au descris pielea ca fiind sensibila. Acestia acuza cu pana la 20-30% mai multa roseata, pete, senzatie de piele care tine, de arsura si reactii alergice cauzate de expunerea la soare.

"Persoanele cu piele sensibila sunt mai atente si mai usor afectate de reactiile pielii lor si percep o conexiune mai intensa intre starea emotionala, stimulii externi si senzatiile la nivelul pielii. Mai ales dupa o zi petrecuta la plaja, persoanele cu piele sensibila Sunt mai afectate de roseata si senzatia de piele care tine decat oamenii cu piele normala", explica Iris Nowaki, expert international in cercetare.

"Tenul sensibil se caracterizeaza printr-o reactie anormala la factorii externi (vant, frig, soare, ingrediente din cosmetice, apa) care in mod normal sunt bine tolerati. Acuzele sunt de ordin subiectiv sub forma de senzatii variate, in general neplacute (caldura, arsuri, furnicaturi), fara sa fie insotite obligatoriu de modificari vizibile la suprafata cutanata. Indiferent de tipul de ten, pielea sensibila este agresata de UVA si UVB, ambele fiind responsabile de reactii adverse imediate (arsuri solare) precum si reactii adverse cumulative pe termen lung (imbatranirea pielii). Recomand cu incredere, gama NIVEA Sun Pure & Sensitive datorita filtrelor minerale si chimice care asigura dubla protectie, conferind in acelasi timp si rezistenta la apa. Mai mult decat atat, lipsa colorantilor, a conservantilor si a parfumului fac ca aceste produse sa fie ideale pentru toleranta tenului sensibil si alergic, Aloe Vera conferind hidratarea necesara, iar Vitamina E protejand impotriva stresului oxidativ", a declarat dr. Claudia Teodorescu, Expert Dermatolog NIVEA.

Pentru a asigura o protectie foarte ridicata, formula extrem de eficienta NIVEA Sun Pure & Sensitive contine o combinatie de filtre puternice si eficiente UVA si UVB. Protectia este garantata imediat dupa aplicare, datorita unei combinatii echilibrate de minerale si filtre. Acestea sunt active chiar si in apa de mare sau din piscina, deoarece formula este rezistenta la apa.

Alaturi de protectia UV, gama NIVEA Sun Pure & Sensitive a fost creata dupa principiul "mai putin inseamna mai mult". Astfel, ea nu contine parfum, coloranti si nici conservanti (sau cunoscuti si ca parabeni). Extractul natural de Aloe Vera ofera pielii o hidratare suplimentara, iar vitamina E protejaza impotriva stresului oxidativ, lasand pielea protejata, hidratata si cu o senzatie placuta de catifelare. Textura fluida se absoarbe rapid in piele si nu o lasa lipicioasa. Formula este testata si aprobata dermatologic si are un efect de durata, cu rezultate vizibile.

Protectie avansata si pentru cei mici

NIVEA Spray protectie copii Pure Sensitive 50PNIVEA Spray1 protectie copii Pure Sensitive 50entru ca vrei ca si cel mic sa beneficieze de o ingrijire naturala, NIVEA Sun Pure & Sensitive iti ofera si doua produse special create pentru el: lotiunea si spray-ul NIVEA Sun Kids Pure & Sensitive FPS 50+. Factorul de protectie foarte ridicat si formula foarte rezistenta la apa asigura copiilor protectia optima, atat de necesara pielii lor delicate in timpul expunerii la soare.

Gama NIVEA Sun Pure & Sensitive pentru adulti contine: lotiunile NIVEA Sun Pure & Sensitive SPF 30 si 50 si spray-ul NIVEA Sun Pure & Sensitive SPF 50. Gama pentru copii contine: lotiunea NIVEA Sun Pure & Sensitive SPF 50, varianta de poseta lotiune Kid's Pocket Size SPF 50 si spray-ul NIVEA Sun Pure & Sensitive SPF 50.

Produsele NIVEA sunt disponibile pe piata romaneasca incepand cu luna mai.

Preturi:

  • Lotiune NIVEA Sun Pure&Sensitive SPF 30: 38,52 lei
 
  • Lotiune NIVEA Sun Pure&Sensitive SPF 50: 41,88 lei
 
  • Spray NIVEA Sun Pure & Sensitive SPF 50: 41,88 lei
 
  • Lotiune pentru copii NIVEA Sun Pure & Sensitive FPS 50: 34,42 lei
 
  • Spray pentru copii NIVEA Sun Pure & Sensitive FPS 50: 37,07 lei
 
  • Lotiune pentru copii NIVEA Sun Pure & Sensitive Kid’s Pocket Size SPF: 19,61 lei

Stiati ca...

Expertii cred ca regula traditionala care spune ca trebuie sa eviti contactul cu soarele in intervalul orar 11 a.m. si 3 p.m. este mult prea imprecisa, avand in vedere ca nivelurile radiatiilor UV variaza in functie de regiunea geografica, anotimp si momentul zilei. Propria noastra umbra este un bun indicator al nivelului radiatiilor. Daca umbra este mai mica decat statura noastra, atunci intensitatea luminii solare este prea mare. Atunci cand umbra se reduce la maximum jumatate din statura noastra, stim ca este un moment potrivit sa ne bucuram de soare!

BRONZ sau PROTECTIE? Acum le poti avea pe amandoua!

NOU: Spray NIVEA SUN Protect & Bronze – protectie eficienta cu o simpla apasare

Fie ca preferi clipele de relaxare la munte, pe plaja, in parc sau pe un sezlong in curtea casei, timpul petrecut la soare are intotdeauna un efect terapeutic, oferindu-ti energie si buna dispozitie. Mai mult decat atat, pielea capata un bronz seducator, care se potriveste de minune cu tinutele colorate ale verii. Insa expunerile indelungate la soare pot avea efecte extrem de neplacute in timp, care pot compromite confortul si sanatatea pielii.

Pentru a te bucura in siguranta de placerile anotimpului cald, expertii de la NIVEA iti ofera o solutie eficienta de protectie zilnica, fara a compromite bronzul seducator al pielii. Formula NIVEA SUN Protect & Bronze combina protectia de incredere cu un bronz natural intens, fara autobronzant. Ingredientul magic este amplificatorul productiei de melanina proprie pielii numit Acid Glycyrrhetinic.

NIVEA SUN isi extinde acum gama Protect & Bronze cu doua spray-uri de protectie solara SPF 20 si SPF 30. Noul format Spray ofera avantajul unei protectii eficiente impotriva razelor UVA/UVB si al unui bronz rapid si intens, cu o aplicare mai usoara si la indemana.

Bronz intens, complet natural si protectie eficienta, acum cu o simpla apasare

NIVEA SUN_Protect_Bronze_Spray30Cu noile spray-uri NIVEA SUN Protect & Bronze, vara asta, ai la dispozitie accesoriul perfect pentru plaja, piscina sau alte activitati in aer liber. Cu o simpla apasare, te vei bucura de toate avantajele bailor de soare, fara sa iti faci griji in privinta arsurilor, rosetei sau senzatiilor de mancarime. Filtrele UVA/UVB protejeaza impotriva arsurilor si a semnelor de imbatranire prematura, pastrand aspectul neted si sanatos al pielii. Formula sa lejera, cu absorbtie rapida, actioneaza imediat, inlaturand neplacerile senzatiei lipicioase si uleioase: pielea ramane catifelata, placuta la atingere.

Preturi recomandate:

  • NIVEA SUN Protect & Bronze Sun Spray SPF 20 (200 ml): 35,44 lei      
  • NIVEA SUN Protect & Bronze Sun Spray SPF 30 (200 ml): 38,66 lei

Iar daca pana acum ai fost nevoita sa alegi intre aspectul atragator al pileii bronzate si sanatatea piellii, acum te poti bucura fara rezerve de amandoua. Datorita ingredientului activ Acid Glycyrrhetinic obtinut din extract de radacina de licorice, produsele din gama NIVEA SUN Protect & Bronze activeaza productia de melanina proprie pielii. In mod natural, razele soarelui stimuleaza producerea de melanina in straturile epidermei, iar aceasta substanta contribuie la obtinerea unui bronz natural si de durata, oferind, in acelasi timp, protectie impotriva razelor UVA si UVB.

Melanina: un agent de bronzare natural

Bronzul nu este doar un rezultat placut al expunerilor indelungate la soare, ci este o reactie naturala a corpului de a proteja pielea impotriva razelor nocive UV. Cand stam la soare, corpul stimuleaza producerea de melanina - pigmentul continut de piele ce ofera aspectul de bronz al pielii - , in celulele numite melanocite, aflate in straturile inferioare ale epidermei. Aceste melancocite au aspectul unor caracatite mici, cu picioare lungi.


Cand pielea este expusa la soare, o enzima ce contine cupru, numita tirozinaza, este activata in melanocite. Sub influenta acestei enzime, intr-un proces ce se desfasoara in mai multe etape, aminoacidul numit tirozina este convertit in pigmentul melanina. Dispersata in celulele din jur prin intermediul melanocitelor, melanina incepe sa isi exercite principalul rol, acela de a absorbi radiatiile ultraviolete si de a lupta impotriva radicalilor liberi. Cand noi celule se formeaza, celulele cu melanina sunt impinse la suprafata pielii si astfel, dupa cateva zile, pielea capata aspectul de bronz.

 

Rezultatul: Bronz natural irezistibil si o piele protejata si sanatoasa!

 

Licoricea: mai mult decat un rasfat pentru piele, este si un ingredient activ

Exista 23 de specii de Licorice (sau Lemn Dulce) si fiecare dintre aceste plante dispune de un ingredient activ diferit. Acidul Glycyrrhetinic prezent in produsele din gama NIVEA SUN Protect & Bronze, ce ajuta producerea de melanina si stimuleaza procesul de bronzare a pielii, provine din licoricea europeana, numita glycyrrhiza glabra.


Medicina traditionala chineza foloseste licoricea chinezeasca (glycyrrhiza inflate) in special pentru substanta anti-inflamatoare numita licochalcone, continuta in radacinile sale. Acesta este, de asemenea, un ingredient activ in gama NIVEA SUN SOS After Sun Repair.

NIVEA SUN Dr.  Katja Warnke

"Acidul Glycyrrhetinic nu dezvolta un miros neplacut in urma aplicarii pe piele. Acest ingredient activeaza procesul natural de pigmentare si sporeste bariera naturala de protectie. Cu cat pielea produce mai multa melanina, cu atat mai mult celulele vor proteja impotriva efectelor nocive ale razelor UV si ale radicalilor liberi", a declarat Dr. Katja Warnke, expert in protectia solara NIVEA SUN.


Lotiunea de plaja NIVEA SUN Protect & Bronze, SPF 20, 30, 50

NIVEA SUN_Protect_Bronze_lotiunePentru un bronz intens, de durata, si o piele frumoasa si sanatoasa, NIVEA iti recomanda si lotiunea de plaja NIVEA SUN Protect & Bronze, disponibila in variante de SPF de 20, 30 si 50. Formula sa contine extract de licorice, care ajuta pielea sa obtina in mod natural un bronz uniform si de durata, fara a pierde din protectia impotriva razelor nocive UVA/ UVB. Textura usoara se absoarbe imediat, lasand pielea fina si uscata.

Preturi recomandate:

  • NIVEA SUN Protect & Bronze Lotiune de plaja SPF 50: 38,66 lei
  • NIVEA SUN Protect & Bronze Lotiune de plaja SPF 30: 35,44 lei
  • NIVEA SUN Protect & Bronze Lotiune de plaja SPF 20: 32,22 lei

Bucura-te acum de un bronz intens, fara a compromite sanatatea pielii!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Protectie solara Protectie solara copii

Articole recomandate

Citeste si despre