10 greseli pe care le faci fara sa stii atunci cand ii aplici copilului crema cu protectie solara

/ / Modificat: 2022-06-23
10 greseli pe care le faci fara sa stii atunci cand ii aplici copilului crema cu protectie solara

Vara, crema cu SPF este obligatorie atunci cand iesiti cu copiii din casa. Pielea sensibila a micutilor trebuie sa fie protejata cat mai eficient impotriva razelor UV, iar pentru a va asigura ca faceti acest lucru este important atat sa alegeti o crema corespunzatoare, cat si sa o aplicati asa cum trebuie.

De multe ori se poate intampla ca, desi ati aplicat crema cu SPF pe pielea copilului, sa observati ca are anumite portiuni de piele arse de soare. Iata ce greseli poti face ca parinte atunci cand vine vorba despre crema cu factor de protectie si cum sa le eviti!

Greseli cu crema SPF #1 - Nu aplici suficienta crema

Pentru ca pielea sa fie protejata eficient de arsurile solare, se aplica aproximativ 2 mg de crema pe centrimetrul patrat de piele. La un corp mediu, cantitatea corecta de crema este 5-6 lingurite pe tot corpul.

Greseli cu crema SPF #2 - Nu aplici crema pe tot corpul

Unele zone sunt omise atunci cand aplicati crema cu SPF, iar acolo pot aparea arsurile solare. Zona din jurul buzelor, urechile, axilele, pleoapele si sprancenele, laba piciorului si chiar scalpul trebuie si ele protejate cu crema.

Greseli cu crema SPF #3 - Nu alegi crema potrivita

 Crema cu protectie solara trebuie sa aiba un spectru larg impotriva radiatiilor, atat a celor UVA cat si a celor UVB. De asemenea, trebuie sa aiba un factor de protectie de 50 sau chiar mai ridicat.

Greseli cu crema SPF #4 - Crema SPF este aplicata in momentul expunerii la soare

Crema de protectie solara trebuie aplicata cu 30 de minute inainte de expunerea la razele soarelui. In acest fel ea este absorbita in piele si nu riscati ca micutul sa capete arsuri in cele cateva minute cat sta la soare fara SPF.

Greseli cu crema SPF #5 - Nu aplici SPF in zilele innorate

Chiar daca nu vedem soarele, razele sale trec prin nori si pot provoca probleme pielii chiar si in zilele innorate, mohorate sau in anotimpul rece. Va puteti alege cu arsuri solare in urma unei plimbari intr-o zi innorata, de exemplu, fara sa va dati seama. In plus, apa, nisipul si mai ales zapada reflecta razele soarelui.

Greseli cu crema SPF #6 - Nu reaplici crema dupa 2 ore

Crema cu SPF trebuie reaplicata frecvent, mai ales daca sunteti la plaja. Este recomandat sa aplicati o cantitate noua de crema la fiecare 2 ore sau dupa fiecare iesire din apa.

Greseli cu crema SPF #7 - Folosesti aceeasi crema pe fata si pe corp

Pielea fetei este mult mai sensibila si poate avea nevoie de o ingrijire specifica, mai ales in cazul adolescentilor care se confrunta cu acnee si ten gras. Alegeti o crema cu SPF special formulata pentru pielea sensibila.

Greseli cu crema SPF #8 - Folosesti crema de vara trecuta

Orice crema cu protectie solara are o data de expirare inscrisa pe ambalaj. Chiar daca pare a fi inca in termen crema de anul trecut, daca are un aspect ciudat, si-a schimbat culoarea sau mirosul, este cazul sa o inlocuiti cu una noua.

Greseli cu crema SPF #9 - Nu aplici SPF daca stati sub umbrella

Razele soarelui trec prin umbrela si prin alte materiale si va puteti alege cu arsuri severe, chiar daca stati la plaja doar la umbra. Nu este suficient pentru ca pielea sa fie protejata.

Greseli cu crema SPF #10 - Nu aplici crema cu SPF cand calatoriti cu masina

Razele soarelui ard mult mai tare atunci cand trec prin geamurile masinii, asa ca este important sa aplicati crema cu SPF atunci cand porniti la drum. De asemenea, puneti parasolare la geamurile langa care stau copiii, pentru a-i proteja de arsurile solare si de supraincalzire pe timpul calatoriei.

Tineti cont de aceste aspect atunci cand aplicati crema cu SPF pe pielea copiilor, pentru a evita arsurile solare si alte probleme de piele care pot aparea in urma expunerii prelungite la razele ultraviolete. De aemenea, cititi intotdeauna eticheta produselor si alegeti creme non-alergenice, potrivite pentru pielea sensibila a copiilor si care sa aiba un spectru larg de protectie.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Protectie solara

Articole recomandate

Citeste si despre