Greseli uriase pe care le fac parintii atunci cand aplica protectia solara copiilor. Care sunt zonele ascunse

/ / Modificat: 2023-08-10
Greseli uriase pe care le fac parintii atunci cand aplica protectia solara copiilor. Care sunt zonele ascunse

Stim cu totii ca utilizarea protectiei solare este foarte importanta pentru a evita efectele nocive ale radiatiilor. Acest lucru este cu atat mai important atunci cand vine vorba de copii: pielea lor este extrem de delicata si arsurile apar mai repede decat pe pielea adultilor. De aceea, nu este vorba doar de a o aplica, ci si de a o face corect.

Prima greseala: nu folositi crema de protectie solara potrivita

Primul lucru de care trebuie sa tineti cont este ca este foarte important sa aplicati o crema de protectie solara special conceputa pentru copii, deoarece acestea au anumite caracteristici pe care nu le au cremele de protectie solara pentru adulti. Cea mai importanta dintre acestea este tipul de filtru pe care il contine, deoarece, in general, toata formula sa (sau un procent foarte mare) este alcatuita din filtre fizice.

Acestea sunt cele mai bune pentru a fi aplicate bebelusilor si copiilor, deoarece raman la suprafata pielii (le veti recunoaste prin faptul ca lasa o dara alba pe piele) si nu intra in fluxul sanguin. Cel mai bun lucru este ca nu trebuie sa asteptati ca acestea sa isi faca efectul, in timp ce substantele chimice o fac.

A 2-a greseala: aplicati prea putin

Cand vine vorba de protectia solara, trebuie sa fim generosi. Un strat bun de crema garanteaza ca copilul este protejat si ca filtrele vor actiona timp de cel putin doua ore. O cantitate mica de crema va poate da un fals sentiment de siguranta si va puteti trezi cu o arsura solara neasteptata.

A 3-a greseala: neaplicarea in zonele "ascunse"

Nu trebuie sa uitam sa aplicam crema de protectie solara in zone precum urechile, gatul, interiorul bratelor si picioarelor, mainile si picioarele. Tinand cont de faptul ca copiii se joaca si se misca in permanenta, soarele poate afecta aceste zone si poate provoca arsuri solare care, pe langa faptul ca sunt dureroase, sunt foarte incomode din cauza frecarii de haine si incaltaminte.

A 4-a greseala: nu se reaplica la fiecare 2 ore sau la iesirea din apa.

Desi produsele de protectie solara declara ca sunt "rezistente la apa", eficacitatea lor scade atunci cand copiii merg la inot. De aceea, ar trebui sa reaplicam de fiecare data cand ies din piscina sau din mare (pentru asta am mereu la indemana o crema de protectie solara in spray), dar si la fiecare doua ore daca suntem in aer liber.

Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Protectie soare Crema spf Protectie solara

Articole recomandate

Citeste si despre