Situatii capcana atunci cand tii dieta si cum sa le faci fata

/ / Modificat: 2014-08-25
Situatii capcana atunci cand tii dieta si cum sa le faci fata

Te-ai apucat de o dieta de slabit si, desi faci fata cu brio regulilor privind orele de masa si alimentele recomandate, este destul de greu sa tii piept tentatiilor. Intalnirile cu prietenii, petrecerile sau evenimentele sociale, gatitul si chiar frigiderul sau camara din bucatarie iti pot sabota efortul de a slabi.

Atunci cand vointa incepe sa se "clatine" in fata unei cofetarii, a mirosului savuros de cartofi prajiti sau a unui meniu fastuos de la o petrecere, este important sa tii cont de cateva sfaturi care te ajuta sa iesi "basma curata" din aceste situatii delicate!

Petrecerile si evenimentele sociale

Nuntile, botezurile sau petrecerile aniversare sunt unii dintre cei mai mari sabotori ai dietelor de slabit. Sunt situatii-capcana in care tentatia de a renunta "macar o zi" la regim este prea mare pentru a-i putea face fata. Intrucat nu poti ocoli toate aceste evenimente pe durata dietei, este indicat sa-ti iei masuri de precautie si sa apelezi la cateva trucuri care sa te tina la distanta de bunatatile de pe masa:

  • mananca bine inainte de merge la petrecere;
  • sau consuma mai putine calorii in ziua respectiva, pentru a lasa loc in meniu unui singur preparat de la petrecere, eventual unei feliute infime de tort;
  • gaseste-ti o ocupatie atunci cand se servesc felurile de mancare (danseaza, iesi la o plimbare scurta, fa poze etc.).

Prepararea mancarurilor acasa

Da, gatitul acasa este mai sanatos si mai recomandat pentru familia ta, insa tentatia de a degusta din fiecare preparat este foarte mare. In timp ce gatesti, este aproape inevitabil sa nu rontai din ingrediente ori sa nu gusti mancarea pentru a vedea daca este sarata sau nu.

Risti ca in loc sa te limitezi la gustat, sa dai iama in oale si tavi si sa te trezesti ca, de fapt, ai consumat mai multe calorii decat iti permitea dieta. Mananca bine inainte de a te apuca de gatit si incearca sa rontai doar ingredientele hipocalorice din retetele pe care le pregatesti celor dragi: frunze de salata, fructe, legume etc.

Frigiderul sau camara plina cu alimente nesanatoase

Bucataria ta trebuie sa intre la un "regim" foarte strict inca din prima zi in care incepi o dieta de slabit. Este recomandat sa faci ordine in frigider si camara si sa scapi de toate alimentele nesanatoase, hipercalorice si pline de grasimi care stii ca iti ochi dulci si ca nu le poti ocoli in meniul tau.

Aprovizioneaza-ti bucataria doar cu alimentele permise in dieta, iar pe cele mai putin indicate, pe care le consuma membrii familiei tale, ascunde-le cat mai in spatele frigiderului sau camarii, pentru a nu-ti sari foarte usor in ochi.  

Mesele in oras

Intalnirile cu prietenii ajung sa aiba tot timpul la cate un restaurant, unde va rasfatati cu tot soiul de bucate alese. Mesele in oras sunt una dintre situatiile capcana prin care iti sabotezi cel mai usor dieta.

Este greu sa te abtii de la a savura felul tau preferat de paste sau o pizza si sa te limitezi doar la 2-3 frunze de salata intr-o farfurie. De aceea, este important sa muti intalnirile in oras cu cei dragi in baruri sau cluburi, acolo unde se consuma doar bauturi si iti este mai usor sa te abtii de la "delicatese".

Pranzul de la serviciu

Pranzul de la locul de munca te poate pune in fata unei alte provocari de dieta. Daca nu ai grija sa-ti iei pachetel de acasa, cu alimentele pe care ai voie sa le consumi in timpul regimului, este posibil sa fii tentata sa mananci snacksuri si gustari nesanatoase sau, de ce nu, sa-ti comanzi o pizza savuroasa.

Daca iti iei mancarea la pachet, nici nu iti vei mai sabota (la fel de usor) dieta si vei face si economii, pentru ca nu vei mai da bani pe tot soiul de alimente nesanatoase.

Care au fost, pentru tine, cele mai mari provocari sau tentatii atunci cand ai tinut dieta si cum le-ai facut fata? Ajuta-ne sa completam lista cu posibile situatii-capcana prin care pot trece mamicile in timpul dietelor, dar si cu sfaturile cele mai bune pentru a le ocoli! Impartaseste-ne experienta ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit

Articole recomandate

Citeste si despre