7 motive pentru care sa alegi dieta mediteraneana

/ / Modificat: 2017-03-01
7 motive pentru care sa alegi dieta mediteraneana

Dieta mediteraneana este una dintre cele mai populare, dar si simple metode prin care poti scapa de cativa centimetri in talie si de multiple kilograme din greutate, fara efort si restrictii. Exista o multime de motive pentru care merita sa adopti stilul alimentar meditaranean pe termen lung, nu doar datorita efectelor pozitive asupra siluetei, ci si a beneficiilor asupra sanatatii si a meniului simplu si foarte gustos.

Mananci alimente mereu proaspete

Unul dintre atuurile dietei mediteraneene este prospetimea alimentelor. Preparatele culinare care compun specificul bucatariei mediteraneene se bazeaza pe ingrediente simple, gustoase si cat mai proaspete cu putinta.  

Ai voie sa mananci si grasimi

Dieta mediteraneana te invata sa mananci grasimi sanatoase, care aduc o multime de beneficii sanatatii si care nu ingrasa la fel de mult precum cele saturate, periculoase pentru organism. In cadrul dietei, te poti bucura de surse de grasimi sanatoase din ulei de masline, avocado, fructe oleaginoase si alte alimente bogate in grasimi mononesaturate.  

Mananci mereu alimente sanatoase si slab calorice

Dieta meditareneana abunda in fructe si legume, lactate, peste, fructe de mare si ulei de masline, fiind una dintre cele mai sanatoase bucatarii din lume. Imbinand in mod maiestuos grasimile sanatoase cu produse proaspete si foarte putin calorice, acest stil alimentar te ajuta sa te mentii in forma in cel mai "gustos" si usor mod cu putinta.  

Mananci pe saturate

Datorita abundentei de alimente usoare si hipocalorice, te poti bucura de cantitati mai mari de mancare, fara riscul kilogramelor in plus. Este un avantaj important in raport cu alte diete de slabit care infometeaza sau impun restrictii alimentare care creeaza frustrari si depresie.

Regimul alimentar mediteranean nu iti numara caloriile din farfurie, intrucat este format din alimente atat de sanatoase si satioase, incat este aproape imposibil sa depasesti aportul zilnic recomandat in dieta.  

Poti manca paine si produse fainoase

Painea si produsele fainoase sunt in topul alimentelor tale preferate? Cu dieta mediteraneana, nu trebuie sa iti faci griji ca vei renunta la consumul acestor produse. Singurul aspect pe care trebuie sa il iei in considerare este compozitia lor, intrucat este important sa fie preparate din cereale integrale.

Te bucuri de un festin al aromelor si condimentelor

Bucataria mediteraneana cuprinde unele dintre cele mai parfumate si savuroase preparate culinare. Stilul mediteranean de gatit se concentreaza puternic asupra preparatelor puternic aromate.

Se folosesc din plin condimente si ierburi aromatice precum:

  • dafin;
  • coriandru;
  • rozmarin;
  • usturoi;
  • piper;
  • scortisoara.

Se folosesc retete simple si rapide

Retetele din dieta mediteraneana nu necesita un mod elaborat de preparare si un cost mare de timp. Meniul este compus, in mare, din salate cu tot soiul de legume, preparate din peste, fructe de mare sau retete de paste care se gatesc rapid si foarte usor.

Tu ai tinut vreodata un regim mediteranean? Spune-ne ce ti-a placut cel mai mult la dieta mediteraneana in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Alimentatie sanatoasa

Articole recomandate

Citeste si despre