Greseli de igiena in baie care pot pune in pericol sanatatea familiei

/ / Modificat: 2023-03-12
Greseli de igiena in baie care pot pune in pericol sanatatea familiei

Prosoape, mânere de toaletă, periuțe de dinți? Baia este plină de potențiale "puncte fierbinți" pentru microbi și bacterii. Poate că nu ne dăm seama, dar ele sunt acolo și nu le acordăm prea multă atenție.

De multe ori, facem greșeli mari care permit bacteriilor să se raspandeasca in casa noastra, fara sa ne dam seama. Iata care sunt cele mai frecvente greseli de igiena in baie, care ne pot pune sanatatea in pericol: 

1. Periuțele de dinți. Multe periuțe de dinți vin cu un capac de plastic. Nu este doar un ornament, ci funcția sa este de a proteja periile periuței de dinți de bacteriile din mediul înconjurător. De obicei, ne punem periuțele de dinți lângă toaletă. Este ușor pentru bacterii să ajungă la ea. Capacul protejează periuța, dar nu uitați să îl spălați din când în când. 

2. Prosoape sau halate de baie: Cât de des folosiți un prosop înainte de a-l spăla? Îl aruncați pe jos și îl folosiți din nou? Prosoapele ar trebui schimbate în fiecare săptămână, iar halatul de baie - la fel! De asemenea, prosoapele rămân umede pentru o perioadă lungă de timp. Umezeala permite germenilor să se înmulțească.

3. Perie de toaletă. Unul dintre locurile din baie în care se acumulează cei mai mulți germeni este peria de toaletă. Aceasta ar trebui dezinfectata saptamanal 

4. Paharul periuței de dinți. Ne spălăm pe dinți. Curățăm periuța de dinți după ce am terminat o punem rapid în pahar? Acesta acumulează toată apa care se scurge din periuțe (nu este foarte dcurată). În cele din urmă, paharul cu periuțe ajunge să fie negru. Rareori observăm acest lucru.

5. Interiorul toaletei. Curățarea băii este una dintre cele mai puțin plăcute sarcini, dar este foarte necesară. Nu este vorba doar de curățarea oglinzilor și a dușului sau a căzii. Toaleta trebuie dezinfectată nu doar la exterior. În interior se acumulează cei mai multi germeni. 

Covorașul pentru picioare și perdeaua de duș. Pășim pe covoraș din nou și din nou și, chiar dacă este murdar, continuăm să îl folosim. Picioarele noastre iau din nou cu ele toate bacteriile. Cel mai bine este ca preșul sa fie spălat la mașină în mod regulat. Dar perdeaua de duș acumuleaza si ea bacterii, de aceea trebuie spalata in mod regulat. Apa și umezeala fac ca bacteriile să prolifereze. 

7. Pieptenele. Da, și pieptenele și perii letrebuie curățate. Mătreață, grăsime de păr... pieptanele pot deveni un teren propice pentru tot felul de bacterii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Greseli parinti Greseli copii Igiena copii

Articole recomandate

Citeste si despre