Beneficiile bananelor pentru sanatate

/ / Modificat: 2012-02-14
Beneficiile bananelor pentru sanatate

Beneficiile pe care le are banana pentru sanatate fac din ea un super-aliment pentru bunastarea intregii familii. Consumul zilnic al acestui fruct ofera corpului doza de energie si forta de a lupta cu bolile si amenintarile la adresa sanatatii tale.

Sursa de energie

Datorita abundentei de vitamine si minerale, banana reprezinta una dintre cele mai importante surse de energie. Consumul a doar 2 banane iti ofera suficienta energie pentru o ora de sport.

Ajuta digestia

Banana este un fruct util atat in combaterea constipatiei, cat si a diareei. Chiar daca are fibre care trateaza constipatia, ea are efecte notabile in recuperarea stomacului dupa diaree. Banana este unul dintre putinele fructe care reusesc sa stabilizeze digestia in ambele sensuri si care joaca un rol esential in calmarea ulcerului.

Combat depresia

Fructul contine o substanta numita triptofan care are un rol esential in reglarea starii de spirit. Si proteinele au un rol important in relaxarea mintii si in eliberarea de hormoni care atrag buna dispozitie.

Amelioreaza crampele abdominale de la menstruatie

Banana se transforma intr-unul dintre cele mai bune calmante pentru durerile neplacute de la menstruatie. Acest efect se datoreaza vitaminei B6 care regleaza nivelul de glucoza din sange si ajuta la redarea starii de bine.

Previn bolile de inima

Continutul de potasiu ajuta la buna functionare a sistemului circulator si la transportarea oxigenului catre creier. Acesta are si rolul de a echilibra ritmul cardiac si de a regla presiunea arteriala, reducand semnificativ riscul infractului.

Ajuta memoria si concentrarea

Banana are efecte laudabile asupra capacitatilor intelectuale, imbunatatind memoria si concentrarea. Acest lucru inseamna performante scolare si profesionale mai bune.

Amelioreaza simptomele de sarcina

Pe langa faptul ca reduce considerabil greturile matinale, ea ajuta si la reglarea temperaturii corporale si a glicemiei. Ajuta la ameliorarea simptomelor neplacute de sarcina, avand un efect calmant si revitalizant.

Combat tulburarile de somn

Vitamina B6 pare sa fie miracolul din acest fruct. Chiar daca banana are efect energizant in corp, vitamina B6 ajuta la imbunatatirea calitatii somnului.

Ajuta la slabit

Continutul bogat in fibre, vitamine si minerale asigura un tranzit intestinal adecvat si ofera o senzatie de satietate pe termen lung. Satisface cu succes pofta de dulce fara prea multe calorii fiind un ajutor de nadejde al dietelor de slabit.

Foto: www.anggriptha.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Banane alimentatie Diete slabit Alimentatie sanatoasa

Articole recomandate

Citeste si despre