10 gustari cu mai putin de 100 de calorii

/ / Modificat: 2017-09-27
10 gustari cu mai putin de 100 de calorii

O dieta echilibrata presupune sa consumi in fiecare zi 3 mese principale si 2 gustari, iar daca la mic dejun, pranz si cina ai grija sa mananci cat mai sanatos, uneori nu acelasi lucru se poate spune despre gustari.

De fiecare data cand simti nevoia sa rontai ceva, esti tentata sa gusti dintr-un baton de ciocolata sau sa consumi un pachet de biscuiti. In timp, caloriile pe care le aduni din gustarile nesanatoase vor forma depozite adipoase in cele mai vulnerabile zone ale corpului: abdomen, solduri, coapse si brate.

Prin urmare, este recomandat sa cauti intotdeauna idei noi de gustari sanatoase, sub 100 de calorii. In acest fel, vei reusi sa-ti mentii greutatea si chiar sa slabesti putin cate putin de la saptamana la saptamana.  

Masline

Blamate de multa lume pentru continutul ridicat de sare, maslinele se dovedesc a fi unele dintre cele mai sanatoase gustari. Cea mai mare maslina (Colosal) are doar 12 calorii, ceea ce inseamna ca poti consuma cu incredere 8 masline la o gustare.  

Afine

Afinele sunt fructe de padure ticsite cu antioxidanti, vitamine si minerale, adica substante care te ajuta sa-ti mentii pielea frumoasa, dar si sa slabesti armonios. O ceasca de afine iti furnizeaza 92 de calorii, mult mai putine decat ai obtine dintr-o punga de chipsuri.  

Cartof copt

Jumatate de cartof copt de marime medie are doar 85 de calorii. In plus, cartoful copt contine si amidon rezistent, un compus care accelereaza metabolismul si grabeste arderea tesutului adipos.  

Mere

Merele sunt gustari excelente. Un singur mar mediu are 70 de calorii, la care se adauga un aport important de fibre, apa, vitamine si minerale.  

Migdale

Migdalele au un continut ridicat de grasimi sanatoase, de aceea sunt recomandate pentru gustarile din timpul zilei. Poti consuma cu incredere pana la 13 migdale la o gustare si obtii 90 de calorii.

Kiwi

Bogat in antioxidanti, fructul kiwi poate fi o gustare excelenta. Doua fructe iti furnizeaza 95 de calorii, un numar infim daca il pui in balanta cu cantitatea de vitamine si minerale pe care o obtii.

Biscuiti din faina integrala cu branza

Pentru o gustare sanatoasa, cu doar 98 de calorii, poti alege sa consumi 3 biscuiti din faina integrala cu 3 felii de branza degresata.

Fibrele din biscuiti te ajuta sa capeti rapid senzatia de satietate, in timp ce branza iti ofera proteine pentru refacerea muschilor si dobandirea energiei.

Ton cu lamaie

Jumatate de conserva de ton in suc propriu iti ofera putin peste 60 de calorii. Pentru un plus de aroma, poti adauga suc proaspat de lamaie si putin marar. Numarul caloriilor nu va creste mai sus de 65.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra este recunoscuta pentru calitatile ei energizante si revigorante. De fiecare data cand simi nevoia sa rontai ceva bun, poti consuma 28 g de ciocolata neagra, care iti furnizeaza 95 de calorii.

Smoothie de papaya

Cu un continut bogat in ingrediente active care accelereaza procesul de ardere a grasimilor, papaya poate fi un aliat de incredere atunci cand vrei sa iei o gustare sanatoasa.

Jumatate de pahar de smoothie de papaya contine 75 de calorii. Cealalta jumatate de pahar o poti pastra pentru cea de-a doua gustare a zilei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gustari sanatoase Gustari Calorii

Articole recomandate

Citeste si despre