Gustari sanatoase pentru pauzele de la birou

/ / Modificat: 2017-03-06
Gustari sanatoase pentru pauzele de la birou

Un stil de viata echilibrat inseamna sa furnizezi organismului substantele necesare pentru a functiona in mod optim, fara sa il determini sa depoziteze calorii suplimentare. Ai grija sa iti asiguri zilnic gustari sanatoase pentru pauzele de la birou, care te vor energiza si iti vor tempera apetitul inainte de cina. Iata cateva alegeri inspirate, recomandate de specialisti.

Riscul de a goli frigiderul la intoarcerea acasa este mult mai mare daca te infometezi pe parcursul zilei.

Branzica dulce cu fructe de padure

Aceasta combinatie irezistibila echilibreaza raportul dintre proteine si glucide, mai exact te hraneste si iti inlatura pofta de dulce, fara sa ingrase. Amesteca o jumatate de cana de branzica dulce degresata cu 200 de grame de fructe de padure (afine, zmeura, mure). Deliciile padurii iti furnizeaza vitamina C si iti imbunatatesc memoria in acelasi timp.

Mere si branza

Francezii adora acest tip de alaturari gastronomice, iar tu ai toate sansele sa fii in asentiment cu ei. Ia-ti la pachet o gustare formata din 1-2 mere si 60 de grame de branza slaba, care combina proteinele si carbohidratii astfel incat sa ai o stare placuta de satietate toata dupa-amiaza.

Humus si legume

Foto: ivstatic.com

Humusul, o pasta delicioasa din naut, furnizeaza o cantitate importanta de grasimi Omega 3 si proteine. Consuma-l pe post de gustare (aproximativ o treime de cana) cu legume proaspete combinate: baghete de morcovi, ardei, rosii cherry etc.

Oua fierte tari si legume

Un ou fiert tare cu castraveti, rosii sau sfecla rosie (in cantitate optionala) reprezinta o gustare sanatoasa, delicioasa si usor de adus la serviciu.

Ovaz cu iaurt si fructe

Ovazul nu este un aliment potrivit doar pentru micul-dejun. El este o sursa bogata de fibre solubile, care iti vor da o senzatie de satietate timp indelungat. Pregateste-ti un bol de ovaz cu iaurt si fructe proaspete sau uscate (afine, mure, stafide, caise deshidratate). Poti opta si pentru nuci taiate marunt, bogate in grasimi monosaturate.

Banane cu unt de migdale

In zilele chinuitoare cand visezi la o prajitura cremoasa cu ciocolata si frisca, prepara-ti o gustare cel putin la fel de gustoasa, dar mai saraca in calorii. Consuma o banana cu aproximativ 2 lingurite de unt de migdale, deliciu care insumeaza aproximativ 200 de calorii.

Mix de alune si fructe

Un mix de migdale, seminte de dovleac, cereale integrale, stafide si fructe deshidratate iti furnizeaza proteine, grasimi sanatatoase si glucide in limite permise.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre