Vaccinul impotriva COVID-19 creat de Moderna va fi testat si pe copii

/ / Modificat: 2020-12-04
Vaccinul impotriva COVID-19 creat de Moderna va fi testat si pe copii

Compania farmaceutica Moderna a anuntat ca intentioneaza testarea vaccinului impotriva COVID-19 si pe copii, noteaza New York Times.

Testele se vor face in randul copiilor ce se incadreaza in categoria de varsta 12-17 ani. Vor fi 3.000 de participanti. Jumatate dintre copii vir primi doua doze de vaccin, la o distanta de patru luni, iar cealalta jumatate un placebo.

Reprezentantii Moderna au anuntat ca nu au inceput inca recrutarile. Un purtator de cuvant al companiei a precizat ca nu se stie inca momentul cand vor fi anuntate sectiile de testare si cand vor incepe sa fie primiti voluntari.

Studiul facut de compania Moderna, pe 30.000 de adulti, a aratat ca vaccinul creat are o eficienta de 94,1% si a cerut autorizarea pentru a incepe vaccinarea populatiei adulte. Un vaccin destinat atat adultilor, cat si copiilor e testat, mai intai, pe adulti pentru a se asigura de siguranta lui ii testarile pe copii.

New York Times il citeaza pe Dr. William Schaffner, expert de la Vanderbilt University care colaboreaza cu centrele americane pentru prevenirea bolilor (CDC), potrivit caruia aceste teste sunt importante si pentru a-i convinge pe parinti ca merita facut vaccinul: copiii au sisteme imunitare mai active decat adultii si pot prezenta reactii mai puternice la vaccin, inclusiv febra, dureri musculare si oboseala.

“Chiar e nevoie sa stim, daca il dam adolescentilor, la ce sa se astepte parintii? Trebuie sa le poti spune clar cum te simti timp de 24 sau 48 de ore dupa ce primesti vaccinul. si, evident, trebuie sa poti sa le spui parintilor ca functioneaza”, spune expertul citat, aratand ca, altfel, parintii ar putea avea rezerve, de exemplu, sa faca o a doua doza necesara.

Compania Pfizer a inceput in octombrie sa testeze vaccinul sau pentru coronavirus pe copii cu varste de peste 12 ani. AstraZeneca a testat la randul sau pe copii vaccinul pe care l-a dezvoltat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vaccin anti covid

Articole recomandate

Citeste si despre