11 motive pentru care copiii mici sunt niste omuleti foarte nervosi

/ / Modificat: 2017-07-20
11 motive pentru care copiii mici sunt niste omuleti foarte nervosi

Numai cine nu este parinte nu stie cat de palpitanta poate fi viata cu un copil mic, pentru ca mereu se vor gasi 1000 de motive ca micutul sa devina irascibil. Iar cand copilul este irascibil, stie acest lucru toata familia, pentru ca poate sa faca un zgomot mai asurzitor ca al unei motociclete sau sa planga mai convingator ca un actor.

Viata copiilor poate fi tumultuoasa si plina de oameni care nu inteleg sub nicio forma ca ei nu manaca decat sandwich-uri taiate in triunghiuri perfecte si beau lapte doar din ceasca albastra... sau poate cea rosie. Viata poate fi dificila pentru acesti micuti dictatori, pentru ca uneori trebuie sa se simta centrul Universului, iar parintii parca nu le indeplinesc deloc dorintele.

Descopera cateva dintre motivele care il pot transforma pe micutul tau intr-un mic Grinch.

Micile cazaturi, marile tragedii

Ai observat, cu siguranta, de cate ori cade un copilas cat e ziua de lunga. La un moment dat, aceste cazaturi pot deveni atat de obositoare, incat plansul pare singurul lor refugiu. Ce sa-i faci, daca picioarele nu ii asculta, trebuie sa-si arate supararea intr-un fel!

Mamicile pur si simplu nu isi dau seama de unele lucruri... murdare

Numai cine nu poarta scutece nu stie cat poate fi de suparator ca acestea sa nu fie schimbate la timp, adica la timp inseamna LA TIMP! Asa ca un bebelus poate deveni extrem de suparat cand mama nu schimba scutecul murdar.

Nimeni nu intelege ce spun

Copiii fac tot ce pot ca sa iti transmita si sa iti comunice o sumedenie de lucruri, cand de fapt, tu nu intelegi nici pe departe ce vor sa insemne sunetele lor. Si de aici, marea neintelegere care ii poate supara foarte tare pe cei mici! "Cum mai mami, chiar asa?!"

Incerci sa le schimbi comportamentul

Pentru un copil mic poate fi extrem de frustrant sa-l indepartezi de fiecare data de peretele pe care tot il coloreaza si sa-i spui ca nu e bine ceea ce face. Cu ce-l ajuta pe el jucariile cand vrea doar sa coloreze?

Nimeni nu le intelege dorintele

Daca tu il ajuti sa isi puna pantofiorii pentru mersul in parc, de ce nu intelegi ca nu il ajuti? El vrea sa incerce chiar si de un milion de ori, pana cand reuseste, ce te bagi tu?

Imediat inseamna imediat!

Iti suna cunoscut urmatorul scenariu? Iti cere ceva, tu te iei cu treaba si iti aduci aminte dupa doua minute, cand il vezi tavalindu-se pe jos sau plangand cu lacrimile innodandu-i-se in barba. Pai nu ai invatat pana acum lectia ca atunci cand iti cere ceva, promptitudinea este litera de lege? Imediat chiar inseamna imediat cand vine vorba despre satisfacerea dorintelor micutilor!

Toata lumea sugereaza un somn mic

Pentru un copil mic, orice lucru poate fi obositor, asa ca parintii au mereu grija sa ii culce la timp, sa aiba parte si de mici reprize de somn pe timpul zilei. Dar ce te faci cand micutii nici nu vor sa auda de somn, ci poate doar vor sa fie leganati la nesfarsit.

Nu pot umbla dezbracati, dar ce ii intereseaza pe ei?

Si ce daca nu a mai vazut nimeni un copil dezbracat la cumparaturi? Poate ca el vrea sa fie primul si urla ca din gura de sarpe cand tu incerci sa ii pui cele mai frumoase hainute pe care le are ca sa mergeti la o sesiune de shopping prin supermarket.

Gelozia, bat-o vina!

Din familia voastra nu face parte doar bebelusul, ci se intampla sa mai aveti un caine, o pisicuta sau un frate sau o surioara mai mare. Iar cel mic se supara nevoie mare cand atentia nu mai este indreptata spre el si acest lucru se simte: din fata iritata, din plansul cu sughituri, din faptul ca spune NU la orice...

Cand tu spui NU, el pare ca se bucura

Nu este asa ca atunci cand ii spui NU, copilul tau parca are fata mai luminoasa decat de obicei si fix acel lucru il face? O fi si asta o strategie, ce stim noi, adultii, despre viata secreta a bebelusilor?

Un test de rabdare

Te-ai gandit ca poate micutul tau vrea de fapt, sa iti ofere un test de rabdare atunci cand pare ca nu ii convine nimic? Asa ca se poate supara din orice, chiar si atunci cand ii cumperi o jucarie. El si-o dorea, de fapt, pe cealalata,asa ca pe asta o tranteste de nu se vede!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tantrum copii Crize plans copii Emotii copii Toddler

Articole recomandate

Citeste si despre