Copiii care sufera de ADHD prezinta conexiuni neobisnuite in creier, potrivit unui studiu NIH

/ / Modificat: 2024-03-19
Copiii care sufera de ADHD prezinta conexiuni neobisnuite in creier, potrivit unui studiu NIH

 

Cercetatorii au descoperit conexiuni neobisnuite in creierul copiilor cu tulburare de hiperactivitate si deficit de atentie, potrivit unui raport publicat miercuri in American Journal of Psychiatry.

La copiii cu ADHD, un studiu al National Institutes of Health a descoperit conexiuni atipice intre cortexul frontal al creierului si centrele mai profunde din creier, unde sunt procesate informatiile. 

Aceste descoperiri sporesc intelegerea noastra despre ADHD si adauga dovezi biologice pentru a ajuta la distrugerea miturilor persistente care dau vina pe parinti. Cercetatorii spera ca investigatiile continue asupra modului in care functioneaza cu adevarat creierul ADHD ar putea duce la tratamente mai eficiente

Conexiuni atipice in creierul ADHD

Multe studii care utilizeaza IRM functional au sugerat ca buclele subcortico-corticale din creier sunt implicate in dezvoltarea ADHD. Aceste bucle sunt un grup de circuite care conecteaza anumite zone ale cortexului cerebral la structurile profunde ale creierului, permitand acestor zone sa vorbeasca intre ele. Cu toate acestea, aceste studii au fost de obicei de mici dimensiuni si au produs rezultate inconsistente, cel mai probabil din cauza faptului ca au fost mici.

Acest studiu, realizat de cercetatorii de la Institutul National de Sanatate Mintala si de la Institutul National de Cercetare a Genomului Uman, a analizat imagini functionale ale creierului de la peste 8.000 de tineri cu varsta medie de aproximativ 10,5 ani. Acestia au comparat imaginile de la 1.696 de copii cu diagnostic de ADHD cu cele de la 6.737 de subiecti de control neafectati.

Cercetatorii au reusit sa confirme rolul buclelor subcortico-corticale in creierul copiilor si adolescentilor cu ADHD. Ei au evaluat, de asemenea, o serie de factori de confuzie posibili si au constatat ca rezultatele lor au ramas solide.

 

 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Adhd copii

Articole recomandate

Citeste si despre