Alegerea unui nume prea popular pentru copilul tau. Buna sau nu?

/ / Modificat: 2016-08-16
Alegerea unui nume prea popular pentru copilul tau. Buna sau nu?

Toti parintii isi doresc ca numele copiilor lor sa fie cat mai stilate si mai reprezentative pentru acestia, tocmai de aceea acorda o foarte mare importanta atunci cand le aleg. Insa istoria ne arata ca fiecare generatie are un cerc restrans de nume foarte populare, pe care le poarta multi reprezentanti ai acestora.

Bineinteles ca iti doresti un nume la moda pentru fiul sau fiica ta, insa asta nu inseamna ca iti doresti ca, atunci cand va merge la scoala, sa mai aiba inca 5 colegi pe care ii cheama la fel.

Unicitatea copilului tau este mai presus de orice, asa ca iti vom spune 5 trucuri care te vor ajuta sa ii alegi un nume modern si frumos, pe care sa nu il poarte intreaga sa generatie!

1. Verifica semnificatia si istoria numelui

Exista numeroase site-uri de pe care poti afla daca numele pe care vrei sa i-l dai copilului tau a fost ales in exces in ultimii ani.

Aici vei putea observa trendurile, vei afla care este semnificatia si originea numelui ales de tine si vei afla cati parinti s-au gandit in ultimii ani sa isi numeasca astfel copilul.

Vei gasi, de asemenea, grafice care iti vor arata in ce perioade a fost acel nume mai popular si in ce perioade a fost mai putin ales de catre parinti.

2. Afla cat de popular este numele respectiv in regiunea in care traiesti

Numele care sunt populare in partea de vest a tarii nu sunt la fel de populare si in sudul ei. Poti gasi destule surse online din care sa afli in ce regiuni sunt mai des folosite numele tale preferate pentru a-ti da seama daca alegerea ta este una prea populara.

In plus, poti incerca sa vorbesti cu prietenii tai care au deja copii care sunt numele populare in scolile si gradinitele pe care le frecventeaza micutii lor.

Astfel vei putea sa-ti faci o idee clara asupra popularitatii numelui pe care vrei sa-l dai copilului tau si vei putea evita sa ii oferi unul pe care il poarta deja mare parte din generatia sa.

3. Gandeste-te la numele clasice

Nume precum Ioan, Maria, Radu sau Ana nu se vor demoda niciodata si sunt oricand o alegere destul de sigura. In plus, acestea au fost deja utilizate in masa cu cateva generatii in urma, asa ca in prezent nu mai sunt in topul numelor populare.

Inspira-te din alegerile generatiilor precedente, asadar, deoarece sansele ca trendurile sa revina prea curand sunt destul de mici. In plus, ai o multime de optiuni la dispozitie si o multime de surse din care poti afla cat mai multe astfel de nume.

4. Evita numele copiilor celebritatilor

Chiar daca un nume nu este foarte comun, in momentul in care o vedeta de televiziune sau din lumea muzicii il alege pentru copilul sau, fanii acesteia vor avea adesea aceeasi optiune.

Admiratia unor parinti pentru aceste celebritati i-ar putea impinge adesea sa isi boteze copiii fie dupa ele, fie dupa copiii lor. Evita acest lucru, daca iti doresti ca numele copilului tau sa fie unul pe care nu-l auzi strigat la fiecare colt de strada.

5. Evita sa te inspiri din topurile celor mai frumoase nume

Majoritatea site-urilor dedicate parintilor si viitorilor parinti includ articole cu topuri ale celor mai frumoase nume din care acestia sa poata alege unul sau mai multe pentru copilul lor. Inainte de a face insa o astfel de alegere, trebuie sa te gandesti ca foarte multi parinti fac exact acelasi lucru, iar daca alternativele pe care ti se ofera aceste site-uri sunt limitate la cate o lista de 10-20 de nume pentru fiecare sex, sansele ca acelasi nume sa fie ales de o multime de alti parinti sunt foarte mari.

Citeste aceste articole, dar nu cu scopul de a lua o decizie cu privire la ce nume sa ii dai copilului tau, ci cu scopul de a sti ce nume sa eviti daca nu iti doresti ca acesta sa fie unul foarte popular pentru generatia sa.

Gandeste-te mai bine la numele care ti-au placut tie si la personajele care te inspira in acest sens, la numele care iti suna melodios, la cele pe care nu le-ai mai auzit rostite de mult timp si ti-au placut si apoi foloseste-te de aceste topuri pentru a verifica popularitatea lor actuala in regiunea in care locuiti.

Care au fost criteriile dupa care ai ales numele copilului tau? Ai ales un nume popular? Asteptam opiniile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pe aceeasi tema:

Cum alegi numele perfect pentru copilul tau. 8 lucruri de care trebuie sa tii cont

Alegerea numelui copilului in functie de numerologie

Numele de alint al copilului tau! Ai grija cum alegi numele pe care il va purta!

Ce spune numele copilului tau despre tine?

Alegerea numelui copilului in functie de zodie

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copii Nume populare copii Alegerea numelui copii

Articole recomandate

Citeste si despre