Ce spune numele copilului tau despre tine?

/ / Modificat: 2016-08-16
Ce spune numele copilului tau despre tine?

Alegerea numelui pentru copilul tau este o decizie foarte importanta. In definitiv, este o alegere pentru intreaga sa viata. Conform Laurei Wattenberg, autoarea volumului "The Baby Name Wizard", numele copiilor reflecta mai mult personalitatea parintilor lor. In aceasta calitate, tu iei o decizie pe care nu o poate lua el, iar aceasta alegere spune destul de multe despre felul tau de a fi.

Pe masura ce copilul tau va creste, acest nume se va deveni insa foarte reprezentativ si pentru el. Oamenii trag concluzii in functie de numele altora, tocmai pentru ca foarte multi considera ca acesta se reflecta in personalitatea celor care le poarta.

Asadar, cum faci o alegere inteleapta in privinta numelui copilului tau? Pentru a reusi asta, trebuie sa te pui in locul lui si sa iti imaginezi cum te-ai simti tu insati cu un asemenea nume si cum vor reactiona cei din jur atunci cand vor face cunostinta cu copilul tau.

Iata insa ce spune numele copilului tau despre tine si despre personalitatea ta!

1. Daca alegi un nume neobisnuit, iti place sa fii in centrul atentiei

In ultimii ani, tot mai multi parinti aleg nume care mai de care mai ciudate pentru copiii lor, nume care nu vor deveni niciodata foarte populare tocmai pentru ca fie sunt dificil de pronuntat sau de retinut, fie pentru ca suna ciudat.

Cu cat sunt mai obisnuite, cu atat mai bine - iar acest trend este urmat cu prisosinta de catre celebritati. Daca in trecut parintii alegeau numele pentru copiii lor astfel incat acestia sa se poata integra prin prisma lor, parintii generatiei actuale vor ca urmasii lor sa iasa in evidenta.

Cei care aleg astfel de nume vor, pe de o parte, sa arate ca sunt creativi si, pe de alta parte, sa atraga atentia asupra lor si sa se puna astfel sub lumina directa a reflectioarelor.

Totodata, in aceeasi situatie se pot afla parintii care au avut ei insisi niste nume comune si care au fost nevoiti sa se evidentieze prin alte aspecte identitare decat cel al numelui.

2. Daca alegi un nume de moda veche, esti o persoana conservatoare

Alegerea unui nume de moda veche nu este o optiune plictisitoare, dimpotriva, tot mai multi parint opteaza pentru nume clasice atunci cand vine vorba despre copiii lor.

In astfel de cazuri, regula celor 3 generatii functioneaza de minune: daca parintilor li se par numele lor destul de comune si plictisitoare iar ale parintilor lor li se par demodate, cele ale bunicilor li s-ar putea parea foarte autentice si cool.

Nu sunt inventate, ba chiar lumea este obisnuita cu ele asa ca devin moderne intr-un mod foarte sigur si lipsit de pericole.

3. Daca alegi o scriere creativa, esti foarte indraznet

Foarte multi parinti aleg nume traditionale, dar simt nevoia sa isi puna accentul in ceea ce priveste scrierea acestora. Astfel se asigura ca urmasii lor vor fi perceputi drept speciali inca de la inceputul vietii.

Vocalele dublate sau inlocuite cu altele care suna asemanator, h-urile mute sau inlocuirea literei i cu litera y sunt abordari prin care parintii demonstreaza ca indraznesc sa fie diferiti.

Aceasta tendinta este preferata de multi deoarece parintii se asigura astfel ca vor oferi copiilor lor nume deosebite, dar pe care ceilalti copii sa nu le poata batjocori sau transforma in porecle cu usurinta.

4. Daca alegi un nume din familie, esti sentimental

Unii parinti aleg sa isi boteze copiii dupa fratii lor, dupa matusile preferate, dupa bunici sau dupa alte rude apropiate pe care le pretuiesc. Cei care fac acest lucru aleg ca in spatele numelor copiilor lor sa se afle o poveste de suflet, de familie. Astfel de parinti sunt sentimentali si isi doresc sa pastreze si sa duca mai departe numele celor dragi prin aceasta modalitate.

5. Daca alegi numele unui idol, cauti aprobarea celor din jur

Daca pentru a-ti boteza copilul te-ai inspirat din filmul tau preferat, din cartea favorita sau chiar de la numele unuia dintre actorii sau cantaretii care iti plac, ceea ce incerci sa faci prin aceasta alegere este sa obtii aprobarea celor din jur. Asta poate insemna ca increderea ta in fortele proprii este destul de scazuta si ca ai nevoie sa te legi de astfel de repere pentru a incerca sa te integrezi.

Tu ce fel de nume ai ales pentru copilul tau? Ce fel de parinte esti? Asteptam sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pe aceeasi tema:

Cum alegi numele perfect pentru copilul tau. 8 lucruri de care trebuie sa tii cont

Alegerea numelui copilului in functie de numerologie

Numele de alint al copilului tau! Ai grija cum alegi numele pe care il va purta!

Alegerea numelui copilului in functie de zodie

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copii Alegerea numelui copii

Articole recomandate

Citeste si despre