Ce raspunzi cand cineva presupune ca esti inca insarcinata?

/ / Modificat: 2014-07-14
Ce raspunzi cand cineva presupune ca esti inca insarcinata?

Dupa nastere, corpul este in continua transformare pentru a reveni la forma pe care o avea inainte de a ramane insarcinata. Aspectul tau la cateva zile sau chiar saptamani dupa nastere poate sa nu difere foarte mult de cel din ultimul trimestru de sarcina. Astfel ca, te poti trezi cu aprecieri si intrebari din partea celor din jur cu privire la faptul ca inca esti insarcinata. Ce raspunzi?

Fie ca esti cu bebelusul dupa tine, fie ca nu, burtica care inca persista o perioada dupa nastere te-ar putea pune in situatii amuzante sau jenante, in functie de cum vrei sa le iei in considerare. Astfel ca, cei care te cunosc mai putin sau deloc te-ar putea intreba, chiar si dupa ce ai nascut - "cand trebuie sa nasti", pe baza aspectului pe care il ai.

Raspunsul direct, clar, concis

Nu trebuie sa te enervezi. Poti doar sa raspunzi sincer, calm si cu o voce calda si chiar zambitoare: "Nu sunt insarcinata, nu trebuie sa nasc! Abia am nascut de cateva zile".

Un alt tip de raspuns, mult mai direct si chiar "intepator" ar putea fi: "Nu, nu sunt insarcinata! Sunt doar grasa si atat!", apoi poti zambi usor.

Aceste raspunsuri i-ar putea incomoda si chiar jena pe cei care au gafat intrebandu-te, dar acest lucru nu este treaba ta. Poate ca merita, daca a fost sarcastic sau ironic.

Raspunsul diplomat

Daca insa ai parte de un interlocutor simpatic, dragut, care nu o face din rautate si esti intr-o stare buna, poti detensiona un pic situatia, mentionand zambind cu gura pana la urechi: "de fapt, tocmai am nascut, insa corpul meu pare sa nu realizeze asta inca".

Raspunsul educational

Acest raspuns ar putea face o oarecare educatie interlocutorului tau, mai ales daca este femeie si nu a nascut niciodata un copil. O vei pune in garda cu privire la ce o asteapta. Poti raspunde astfel: "Deja am nascut. Dar inca arat ca si cum as fi insarcinata pentru ca recuperarea dupa nastere necesita mult timp; organismul are nevoie de saptamani si chiar luni pentru a reveni la forma de dinainte de sarcina".

Poti intra si mai in detaliu, aceasta aprofundare putand chiar jena persoana respectiva, evidentiind faptul ca nu este suficient de informata si ca a gafat: "vezi tu, uterul este un organ uimitor, care se extinde de la marimea unei pere sau a unui mar, pana la marimea unei mingii de baschet la sfarsitul sarcinii. Nu e ca si cand scoti copilul si gata, ai abdomenul perfect de dinainte de sarcina. Pentru a reveni la forma de odinioara, uterului are nevoie de timp. Insa burticii ii ia si mai mult timp pana ce va reveni la forma de dinainte."

Raspunsul ezitant

Daa nu esti intr-o dispozitie foarte buna si nu ai chef sa raspunzi la aceasta intrebare este mai bine sa eviti rapsunsul detaliat si sa o lasi asa cum cade. Sau sa raspunzi ca si cand ar fi adevarat.

De exemplu poti raspunde la intrebarea "cand te pregatesti sa nasti?"

  • cam peste o saptamana (sau o luna daca burtica e totusi mai micuta);

  • "oricand, de acum inainte";

  • sau poti juca cartea superstitiei si poti spune "prefer sa nu vorbesc despre asta, sunt mai superstitioasa din fire si cred ca aduce ghinion".

Cu astfel de raspunsuri, inchizi practic gura partenerilor de discutie, eventual mai primesti un "bafta" si "sanatate" si poti trece mai departe peste aceasta neintelegere.

Raspuns rautacios

Daca interlocutorul tau este rautacios si chiar iritant si nici tu nu esti intr-o forma excelenta, atunci este posibil ca – fara sa vrei – sa ii arunci un raspuns la fel de rautacios.

Fii pregatita pentru asta si la intrebarea "cand trebuie sa nasti?" incearca una dintre variantele:

  • "acum 4 saptamani! E ok?!", si zambeste larg;

  • "ginecologul meu mi-a spus sa spun ca o femeie este insarcinata numai daca se vede capul copilului iesind. Poate si tu ar trebui sa faci acelasi lucru inainte de a intreba".

Te-ar mai putea interesa si "Cum sa te simti bine in corpul tau dupa nastere?"!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Recuperare nastere Dupa nastere Silueta dupa nastere

Articole recomandate

Citeste si despre