Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Bronhodilatin, compr.

Indicatii:
Astm bronsic (tratamentul crizei), bronsita spastica, atelectazii postoperatorii, pregatirea si favorizarea aerosoloterapiei cu alte medicamente (antibiotice, secretolitice, cortizon, cromoglicat), evitarea eventualelor spasme bronsice si usurarea respiratiei in conditii de terapie intensiva; realizarea bronhodilatatiei pentru teste functionale respiratorii. Bloc atrio-ventricular partial sau total, tratamentul si profilaxia acceselor Adams-Stockes, sindrom de sinus carotidian, bradicardie.

Contraindicatii:

Tahicardie marcata (peste 130/minut), aritmii ectopice (extrasistole polimorfe si in salve), angina instabila, infarct miocardic acut, astm cardiac, hipertiroidism, stari de acidoza.

Precautii:

Prudenta in cardiopatia ischemica, hipertensiunea arteriala si la diabetici. Simpatomimeticele figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi). Sarcina si alaptare: Se administreaza cu prudenta.

Reactii adverse:

Tahicardie, palpitatii, dureri precordiale, hipotensiune cu ameteli, cefalee, slabiciune, tremor, rareori greata si voma, mai frecvente la varstnici.

Compozitie:

1 comprimat contine 10 mg clorhidrat de izoprenalina.

Actiune:

Simpatomimetic cu efecte adrenergice neselective (stimuleaza receptorii 1 si 2). Nu are afinitate pentru receptorii . Produce bronhodilatatie si vasodilatatie generala, inclusiv pulmonara. Creste pulsul si debitul cardiac. Izoprenalina este eliminata rapid din sange si nu are efecte cumulative.

Administrare:

Sublingual 1-2 comprimate; la nevoie se poate repeta dupa 3-4 ore (fara a depasi 6 doze/zi).
< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z