Cum ne influenteaza stilul de viata productivitatea, potrivit specialistilor in fitness si nutritie?

/ / Modificat: 2023-09-07
Cum ne influenteaza stilul de viata productivitatea, potrivit specialistilor in fitness si nutritie?

Angajatii din Romania au lucrat, in 2021, in medie 39.8 ore pe saptamana, pozitionandu-se cu mult peste media europeana de 36.4 ore, potrivit Eurostat. Pe de alta parte, romanii si-au luat echivalentul a 23.000 de ani de concediu medical in primul trimestru din 2023, adica 8,41 milioane de zile, conform datelor transmise de CNAS la solicitarea HotNews.ro. Intr-o lume in care frontierele dintre munca si odihna sunt tot mai neclare, aceasta statistica ne face sa reflectam asupra profundului impact al ritmului de munca asupra starii generale de sanatate a populatiei active din tara.

Dincolo de cifre si rapoarte, realitatea cotidiana a angajatilor se contureaza in mod clar. Oboseala cronica, stres si sentimentul constant de epuizare sunt simptomele unui stil de viata marcat de ore lungi si presiune constanta. Si atunci, cum se face trecerea de la aceasta statistica la solutii concrete pentru echilibrul profesional si personal?

Alina Bota – Fondator LevelUp Vision, puncteaza aceasta dilema: "In lumea contemporana, fiecare minut in plus petrecut la birou, dincolo de a fi o sursa de mandrie profesionala, poate deveni, paradoxal, o pierdere atat pentru individ, cat si pentru organizatie. Pentru individ acest timp este luat de la relatii, de la pasiuni, de la organizarea unui stil de viata sanatos si  poate avea ca efecte epuizarea fizica si mentala, scaderea implicatiei si cresterea absenteismului. Angajatorii si angajatii trebuie sa reconsidere ideea de productivitate. Productivitatea se poate obtine doar atunci cand angajatii sunt intr-o stare fizica si mentala optima, iar acest lucru ar trebui sa fie o prioritate pentru orice organizatie. Astfel, putem redefini ceea ce inseamna succesul in era moderna, transformandu-l dintr-o alergare epuizanta intr-o calatorie care ne implineste si profesional si personal".

Un parteneriat strategic pentru bunastarea angajatilor


In acest context, programul Body&Mind Fit, lansat recent de LevelUp Vision, este o solutie completa de wellness pentru angajatii ocupati, oferind fitness personalizat, nutritie si lifestyle coaching pentru a ajuta la mentinerea energiei si motivatiei intr-o lume agitata. Programul are la baza o aplicatie care il face usor de accesat si de integrat in viata oricui, mai ales a celor care nu obisnuiesc sa mearga la sala din diverse motive, a celor care au nevoie de indrumare pentru o alimentatie sanatoasa, dar si pentru cei care  isi doresc sa aiba alaturi o echipa de coachi care ii pot tine responsabili fata de propriile lor obiective.  

Programul este unic in Romania si are urmatoarele beneficii pentru angajati: 

  
1. Personalizare: Fiecare angajat are nevoi si obiective proprii de sanatate si dezvoltare personala. Prin urmare, fiecare angajat va avea setate in aplicatie obiectivele personale stabilite in prealabil cu coachii, un program de fitness personalizat pe care il poate urma acasa sau la sala, un plan de nutritie adaptat nevoilor, obiceiuri sanatoase si chiar obiective de dezvoltare personala cum ar fi dezvoltarea anumitor abilitati.

    
2. Accesibilitate 24/7: Deoarece la baza programului se afla o aplicatie pentru telefon, fiecare moment liber poate fi valorificat. Indiferent daca este o pauza scurta la pranz  pe care o poti valorifica pentru a face cativa pasi, o seara linistita acasa in care poti sa faci exercitiile de fitness setate special pentru tine de antrenor sau un weekend in care poti experimenta o reteta sanatoasa, resursele sunt la dispozitie non-stop.    


3. Sentimentul de apartenenta: Intr-un mediu de lucru stresant, conexiunea cu o comunitate care impartaseste aceleasi valori si obiective poate aduce confort si sprijin. LevelUp Community este comunitatea in care oricine isi poate face relatii de calitate. In cadrul aplicatiei se pot crea grupuri de interese, se pot seta evenimente online sau intalniri offline.

    
4. Educatie continua: Prin accesul la sesiuni de coaching 1 la 1 sau in grup si evenimente de tip Q&A cu antrenorii si cu invitati din diverse domenii conexe (psihologi, medici etc.), cunostintele despre stilul de viata sanatos se extind si evolueaza constant.     


5. Adaptabilitate: Intalnirile periodice cu coachii permit adaptarea constanta a programului in functie de nevoile de dezvoltare ale fiecarui angajat in parte, dar si de agenda proprie. Pe masura ce anumite obiective sunt atinse, se seteaza noi obiective de dezvoltare care se transforma in noi obiceiuri zilnice. 

  
6. Sustinere permanenta: Fiecare pas al calatoriei este insotit de indrumari si sfaturi de la experti, asigurand o directie clara si motivata pe termen lung.    


7. Monitorizarea progresului: Vizualizarea progresului aduce un sentiment de realizare si permite ajustarile necesare pentru maximizarea rezultatelor.  

  
8. Cultura organizationala reinnoita: Valorizarea si promovarea bunastarii la locul de munca contribuie la crearea unui mediu in care angajatii se simt vazuti, ascultati, respectati si apreciati. 

 
 9. Productivitate crescuta si absenteism scazut. Prioritizarea starii de bine a angajatilor prin includerea unui astfel de program in cadrul beneficiilor salariale are ca efect cresterea productivitatii, a motivatiei, a starii de sanatate a angajatilor si, implicit, scaderea absenteismului. 

    
10. Team building online sau offline pentru echipe puternice. Aplicatia ofera posibilitatea organizarii de diverse competitii intre indivizi sau echipe prin monitorizarea activitatilor lor zilnice si setarea unor obiective periodice. De asemenea, se pot lansa diverse competitii offline intre membrii diverselor echipe, iar acest lucru ii va ajuta la dezvoltarea abilitatilor de comunicare si colaborare. 

Petru Bozesan, Antrenor personal, nutritionist si Co-Fondator al programului, subliniaza rolul vital al fitness-ului: "Oamenii adesea subestimeaza puterea fitness-ului si nutritiei corecte in imbunatatirea productivitatii si a starii de bine generale. O abordare corecta si personalizata poate transforma complet modul in care ne simtim si ne comportam la locul de munca. Prin intermediul programului Body&Mind Fit, angajatii nu doar ca isi vor imbunatati conditia fizica, dar vor castiga si increderea si energia necesare pentru a face fata provocarilor cotidiene. Acest program este conceput pentru a oferi o fundatie solida pe care indivizii sa se poata baza, indiferent de obiectivele lor, fie ca doresc sa isi imbunatateasca rezistenta, sa slabeasca sau pur si simplu sa adopte un stil de viata mai sanatos".

Programul Body&Mind Fit poate fi accesat si prin intermediul platformei de beneficii salariale MYBENEFITS. Aceasta noua colaborare ofera angajatilor din companiile inregistrate pe platforma MYBENEFITS accesul la programul Body&Mind Fit dezvoltat de LevelUp Vision, accentuand astfel angajamentul de a promova bunastarea in cadrul locului de munca.


Alina Bota, Coach si Trainer, Co-Fondatoare a programului Body&Mind Fit: "Ne dorim sa fim un partener de incredere atat pentru angajati cat si pentru companiile interesate sa creeze o cultura organizationala in care miscarea, alimentatia sanatoasa, relatiile de calitate si respectul pentru viata personala a angajatilor sunt valori importante. Echipele LevelUp Vision si MYBENEFITS sunt pregatite sa le fie alaturi pe acest drum care aduce beneficii atat pentru sanatatea angajatilor, cat si a organizatiilor.”

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Stil de viata sanatos Productivitate munca parinti

Articole recomandate

Citeste si despre