Cum transmiti copiilor tai dragostea pentru sport si un stil de viata sanatos? Fa cunostinta cu Sportano!

/ / Modificat: 2022-08-18
Cum transmiti copiilor tai dragostea pentru sport si un stil de viata sanatos? Fa cunostinta cu Sportano!

Toata lumea cunoaste beneficiile pe care sportul le ofera copiilor, si de aceea,  multi parinti aleg sa le transmita celor mici pasiunea pentru sport, ce vine la pachet si cu o serie de avantaje. Miscarea si practicarea antrenamentelor organizate ii ajuta copii sa se dezvolte armonios, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic, ofera acestora incredere, independenta si multe alte avantaje. Sportul nu este doar o forma de miscare, ci si un stil de viata, de aceea este important sa li se inspire micutilor, din primii ani de viata, dragoste pentru acesta.

Sanatatea fizica este esentiala pentru a atinge bunastarea si la nivel emotional. Le poti transmite cu usurinta copiilor pasiunea pentru sport, iar daca esti in cautarea articolelor sportive, pe Sportano gasesti intotdeauna produse adecvate. 

Fii un exemplu bun pentru copilul tau

Cea mai buna modalitate de a-i inspira copilului dragoste pentru sport si acces la un stil de viata sanatos este de a fi tu insuti un bun exemplu. Copiii au tendinta de a copia comportamentul parintilor, aspect dovedit de specialisti si cercetatori din intreaga lume. Daca iti doresti sa fii model pentru micutul tau practica sport cu regularitate. Fie ca preferi un sport de echipa, sa mergi la sala, sa joci tenis, sa explorezi natura facand drumetii lungi sau sa te bucuri de sesiuni lungi de cycling, nu ezita sa te bucuri de activitati dinamice. Obiceiul de a face miscare va fi preluat de micuti, si ulterior, antrenamentele vor deveni un stil de viata. 

Dragoste pentru sport 

Nu ezita sa fii partener de miscare, ori de cate ori ai ocazia

In primii ani de viata, joaca este cea mai buna si mai sanatoasa forma de sport. Joaca de-a “sut si gol”, “prinsea”, “balacitul in apa” sunt cateva activitati pe care le poti face cu micutul din primul an de viata. Ulterior, poti opta pentru forme de miscare mai complexe. Mersul cu bicicleta, tenisul, baschetul, voleiul sau drumetiile in natura sunt cateva dintre forme de miscare ce pot fi practicate cu copii prescolari. Pentru a-i oferi copilului confortul necesar este important sa mizezi pe echipamente sportive adecvate, ce vor conferi un plus de siguranta in timpul practicarii acestora. Daca ai nevoie de un partener de incredere in selectarea accesoriilor sportive, alege un sport shop specializat precum Sportano. Aici nu vei gasi doar accesorii si echipamente care vor transforma orice experienta, dar si multe materiale scrise de specialisti si sportivi profesionisti ce contin sfaturi utile, legate de selectarea si utilizarea echipamentelor conform stadiului de practicare a activitatii, dar si multe review-uri ale clientilor. 

Bucura-te de activitati de sezon, alaturi de cel mic. Vacanta poate fi cel mai bun moment de a petrece timp de calitate cu copilul mic, scolar sau adolescent, dar si un moment prielnic de a insufla dragostea pentru sport. Vacanta de vara petrecuta la mare, poate fi momentul cheie pentru a descoperi forme noi de miscare. Poti opta pentru sesiuni de snorkeling, plimbari cu caiacul, paddel, volei pe plaja sau plimbari cu skijet-ul. Timpul petrecut in statiunile montane, in vacanta de iarna se pot transforma in sesiuni lungi petrecute pe partie alaturi de familie. Placa de snowboard, schiurile, sania si patintele sunt cateva dintre echipamentele ce pot furniza distractie intregii familii. 

Dragoste pentru sport 

Ca orice activitate de miscare sa fie reusita este important sa selectezi cu atentie imbracamintea, incaltamintea, accesoriile si elementele speciale. Sportano este in acest sens un sport shop pe care orice amator se poate baza. In portofoliu exista numeroase branduri consacrate ce ofera echipamente sport, sezoniere si specializate, de inalta calitate. Fie ca alegi sa achizitionezi casti de protectie, rucsacuri, ochelari pentru inot, ochelari pentru schi sau alte accesorii aflate in ofertele promotionale, produsele vor spori siguranta personala in timpul activitatilor dinamice. Brandurile disponibile in acest sport shop online sunt recunoscute la nivel mondial pentru calitatea superioara pe care o ofera. CMP, Colombia, Kettler, Nike, O’Neal, Aqua Marina sunt doar cateva dintre ele.

Indruma-l pe cel mic sa practice sport organizat

Un alt mod de a-i dezvolta copilului pasiunea pentru un stil de viata dinamic este prin incurajarea acestuia sa faca sport organizat. Sunt sporturi ce pot fi practicate din primii ani de viata, unul dintre acestea este inotul, mai tarziu odata cu dezvoltarea abilitatilor motrice poate fi incurajat catre antrenamente de tenis, fotbal, balet, gimnastica, dans, karate, baschet, volei, echitatie. Antrenamentele organizate sunt excelente pentru dezvoltarea increderii, independentei si a stimei de sine, nu doar pentru crestere armonioasa. Odata cu cresterea in varsta activitatile sportive se pot diversifica, iar copilul poate selecta singur care este zona de confort. Sporturi precum yachting, rafting, golf, alpinism, karting, sunt mai putin populare, dar vor ajuta la construirea si consolidarea personalitatilor viitorilor adulti.

Dragoste pentru sport 

Ofera-i copilului laude si incurajari cand antrenamentele devin dificile

E drept, antrenamentele pot deveni uneori dificile, in special cand se trece de la o etapa la alta. Copiii ce practica sport cu placere se pot simti provocati de schimbare, insa sunt si micuti ce isi pot pierde, pentru moment, increderea. Astfel de perioade pot fi depasite cu discutii incurajatoare si vorbe de lauda. Antrenorul, parintii si prietenii care ofera suport vor ajuta la depasirea celor mai delicate clipe. In astfel de situatii se recomanda, pe langa conversatii constructive, si ceva mai multa libertate legata de selectarea echipamentelor sportive. Sportano, sport shop-ul care incurajeaza miscarea si performanta si este alaturi prin gama variata de echipamente si accesorii sport profesionale. O incursiune in magazin poate oferi copilului sansa de a-si descoperi si alege instrumentele necesare pentru practicarea sportului preferat.  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sport beneficii Sport copii Stil de viata sanatos

Articole recomandate

Citeste si despre