Nuca, afrodiziac si remediu impotriva infertilitatii

/ / Modificat: 2016-03-24
Nuca, afrodiziac si remediu impotriva infertilitatii

Nuca este considerata a fi afrodiziac si remediu impotriva infertilitatii. Nucul, Juglans regia L., este un arbore din familia "Juglandaceae", raspandit in zona temperata si mediteraneana, atat ca flora spontana, cat si in culturi. Isi are originea in zona geografica intinsa din Balcani spre est, pana in Himalaya si sud-vestul Chinei.



Nucile pot ajuta in tratarea infertilitatii masculine. Exista anumiti factori de risc ce pot reduce calitatea spermei: fumatul, poluarea si alte toxine din aer. Alterarea calitatii spermei poate duce la o mutatie a ADN-ului in interiorul celulelor iar acest lucru poate duce la cresterea riscului de defecte la nastere. Nucile contin acizi grasi omega 3, cunoscuti pentru beneficiile in randul imbunatatirii calitatii si mobilitatii spermei.



Nucile contin si cantitati importante de zinc. Zincul se gaseste in cantitati mari in testicole si prostata. Consumul de alimente ce contin zinc poate ajuta la imbunatatirea calitatii si mobilitatii spermei si la marirea numarului de spermatozoizi.



Unele studii au demonstrat ca nucile le pot ajuta si pe femeile care sufera de sindromul ovarian polichistic. De asemenea, acizii grazi omega 3 ajuta la echilibrarea hormonala si reguleaza ciclul menstrual, iar acest lucru ajuta la combaterea infertilitatii.



Unele femei chiar se simt excitate la mirosul nucilor, de aceea ele sunt recunoscute si ca afrodisiace. Inca din Roma antica femeile ofereau boluri cu nuci ca simbol al ferilitatii iar la nunti se aruncau tot nuci spre proaspetii casatoriti, din acelasi motiv. Nucile au fost folosite si in Franta si Italia ca modalitate de a intensifica placerea.



Mod de preparare



Poti manca miezul de la nuci ca atare sau in combinatie cu seminte de floarea soarelui, alune, migdale (pentru a asigura o mai buna absorbtie a miezului de nuca, il poti manca zdrobit). Poti adauga dimineata cateva nuci in bolul de cereale sau in salate de fructe sau legume. Nucile mai sunt folosite si in compozitia cozonacilor, placintelor si colacilor.



Administrare

Specialistii recomanda ca acizii grasi omega 3 sa reprezinte cel putin 2-4% din dieta alimentara zilnica (un sfert de cana de nuci contine 2,3 grame de acizi grasi). Daca combini un sfert de cana de nuci cu o lingura de seminte de floarea soarelui vei obtine cantitatea necesara de acizi grasi omega 3 pe zi.



Contraindicatii


Pot exista anumite probleme legate de asimilarea anumitor minerale din nuca de catre organism. In aceasta situatie se recomanda combinarea acestui aliment cu unul ce contine vitamina C. Nu se recomanda ca nucile sa fie consumate in doze prea mari deoarece pot cauza spasme stomacale sau dureri de cap. 4-7 nuci pe zi sunt mai mult decat suficiente.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infertilitate tratament naturist Plante medicinale pentru fertilitate Plante pentru fertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre