Conceperea copilului

/ / Modificat: 2012-08-13
Conceperea copilului

La inceputul fiecarui ciclu menstrual lunar, corpul femeii incepe sa se pregateasca pentru o noua posibilitate de a ramane gravida.

Etapele procesului de concepere

Acesta este un proces compus din patru etape:

1. Din prima zi a ciclului menstrual (atunci cand incepe sangerearea) hipotalamusul, parte a creierului nostru care controleaza mai multe procese fiziologice, trimite semnale catre glanda hipofiza, de la baza creierului, pentru a incepe producerea si eliberarea in sange a mai multor hormoni care sa stimuleza productia de foliculi ovarieni. Aceasta se intampla pentru a stimula aparitia unui nou grup de foliculi in ovar, care sa produca la randul lor ovule.

2. Pe masura ce ovulele cresc, foliculii elibereaza estrogenul. In asteptarea fertilizarii, acesta stimuleaza ingrosarea tesutului care captuseste interiorul uterului (endometrul).

Astfel ia nastere o formatiune spongioasa care va adaposti ovulul daca acesta va fi fecundat si in care acesta va incepe sa se dezvolte.

3. Dupa stimularea timp de cateva zile a foliculilor, unul dintre ovule se va dezvolta mai mult decat celalte. Acesta este numit "foliculul lui Graff", care produce ceea ce se crede a fi cel mai puternic ovul, cel care va fi eliberat pentru a fi fertilizat.

4. Pe masura ce ovulul se maturizeaza, el migreaza catre partea superioara a ovarului, unde formeaza o mica excrescenta. Cand ovulul ajunge la maturitate deplina, nivelul de estrogen creste. Glanda hipofiza primeste un impuls care determina eliberarea hormonului luteinizant (LH), care trece rapid in sange. Aceasta crestere a nivelului de hormoni este motivul pentru care ovulul paraseste ovarul (se produce ovulatia) si este eliminat in apropierea trompei si captat de catre aceasta. Stratul interior de tesut uterin continua sa se ingroase, asteptand sosirea ovulului.

Din momentul in care ovulul ajunge in trompa uterina, el este pregatit pentru fecundare.

Ovulul traieste circa 12-24 de ore. Cea mai buna metoda pentru a fi siguri asupra fertilizarii este sincronizarea actului sexual cu momentul ovulatiei.

Trucuri care te-ar putea ajuta in conceperea unui copil

Dincolo de procesul pur biologic care se intampla in corpul fiecarei femei lunar, de multe ori si sfaturile din batrani pot da rezultate si, atat timp cat nu-ti pun sanatatea in pericol sau nu ti se par total deplasate, nu pierzi nimic daca le incerci.

  •  Faceti dragoste intre octombrie si martie. Se spune ca in aceasta perioada sansele de a ramane insarcinata se dubleaza. Cea mai putin prolifica perioada este cea dintre august si septembrie.
  •  Faceti dragoste de ziua ta de nastere. Unele femei au o sensibilitate si un grad de fertilitatecrescut in acest moment si, in plus, iti poti sarbatori ziua de nastere intr-un mod frumos si romantic alaturi de partenerul.
  • Nu faceti dragoste sub o patura electrica. Voltajul scazut al acesteia poate afecta negativ fertilitatea.
  •  Faceti dragoste in apropierea momentului ovulatiei. Atunci cand fertilizarea are loc la trei zile dupa ovulatie, ovulele sunt inca prezente, dar incep sa se dezintegreze tripland astfel posibilitatea unei pierderi a sarcinii.
  • Redu cat mai mult miscarile dupa actul sexual. Ramai intinsa in pat inca 20 - 30 de minute. Poti aseza o perna sub zona pelviana pentru a usura ascensiunea spermei catre trompa uterina.
  • Retrageti-va rapid. Se considera ca retragerea penisului din vagin imediat dupa ejaculare poate mari concentratia spermei.
  • 7. Retine sperma in vagin. Preseaza usor labiile vaginului una de alta, timp de cateva minute pentru a mentine sperma in interiorul vaginului si a mari posibilitatea ca ea sa ajunga in trompa uterina.
  • Evitati alcoolul si drogurile in momentul conceperii! S-a dovedit ca prezenta alcoolului in sangele oricaruia dintre parteneri in momentul conceperii, poate avea efecte dezastruoase asupra fertilitatii si a dezvoltarii copilului.
  • Dincolo de aceste sugestii, incercati sa aveti o atitudine calma si pozitiva. Evitati astfel amandoi stresul si nelinistea adusa de sexul destinat conceperii unui copil.

Nu va ingrijorati si nu va puneti intrebari asupra capacitatii de a concepe, ci bucurati-va de intregul proces intr-o astmosfera relaxata.

Taguri Fertilitate Sex pentru conceptie

Articole recomandate

Citeste si despre