Metode naturale de sporire a fertilitatii

/ / Modificat: 2014-06-17
Metode naturale de sporire a fertilitatii

Sporirea si imbunatatirea fertilitatii reprezinta totodata cresterea sanselor de a concepe un copil. Aceasta se poate face pe de-o parte cu suport medical si tratamente specifice, dar pe de alta parte exista metode naturale care te pot ajuta. Sunt masuri simple si la-ndemana pe care le poti face acasa!

Calcularea perioadei fertile si ovulatia

Nu e suficient sa intretii relatii sexuale si atat. Este esential sa iti monitorizezi cu atentie ciclurile menstruale si sa identifici perioada ovulatiei. Calcularea perioadei fertile te ajuta sa stabilesti care este ziua cu cele mai mari sanse de conceptie.

Pozitiile sexuale

Daca ai greutati in a ramane insarcinata desi nu ai probleme medicale, atunci poate este cazul sa aexperimentati pozitii sexuale care sa favorizeze fecundarea ovulului de catre sepermatozoizi. Toate pozitiile cu penetrare adanca si in pozitii cheie sunt indicate pentru ca important este ca sperma sa ajunga cat mai aproape de cervix pentru a reusi fertilizarea.

Evita pozitiile in care stai in picioare, pe scaun sau tu deasupra pentru ca exista riscul ca lichidul seminal sa curga in exteriorul corpului. Incercati pozitia misionarului, iar dupa ejaculare incearca sa stai cu picioarele si fundul in sus pentru a favoriza fecundarea.

Alimentatia adecvata

O alimentatie corecta joaca un rol esential in fertilitate. O dieta echilibrata si bogata in nutrienti esentiali ajuta la reglarea hormonala si la functionarea optima a aparatului reproducator. De asemenea, te ajuta sa iti mentii greutatea in parametrii optimi, ceea ce joaca un rol esential in fertilizate.

Este important sa tii cont de cateva lucruri cand vine vorba de alimentatele pentru sporirea fertilitatii:

  • include in dieta cat mai multe alimente cu vitamina C si antioxidanti, zinc, calciu si vitamina D; toate acestea au un rol in maximizarea sanselor de a concepe un bebelus;

  • evita consumul de alcool atunci cand incerci sa concepi;

  • renunta la fumat;

  • evita consumul de cafea si de produse care contin cofeina (diminuarea cantitatii nu este suficienta) etc.

Miscarea fizica

Sportul este o alta metoda naturala care-ti creste sansele de a concepe bebelusi. Ajuta la mentinerea unei greutati optime, ceea ce ajuta la sporirea fertilitatii. Daca antrenamentul fizic este combinat si cu o dieta echilibrata atunci ai toate sansele sa iti indeplinesti visul de a avea un copil.

Tratamente naturiste (plante care favorozeaza fertilitatea)

Exista mai multe plante si ierburi care contribuie din plin la sporirea fertilitatii cuplului. Ele pot fi folosite drept metoda suplimentara pe langa metodele medicale de tratare a problemelor de fertilitate. Tratamentele naturiste pentru fertilitate se pot dovedi un adevarat sprijin atunci cand celelalte tratamente si remedii au dat gres.

Fie ca stimuleaza dorinta sexuala, ca regleaza ciclul menstrual sau trateaza anumite afectiuniu care stau in calea conceperii unui copil, plantele sunt ideale pentru a spori fertilitatea. Printre cele mai eficiente se numara:

Descopera mai multe ierburi si remedii naturiste, precum si beneficiile si modul de administrare al lor in categoria Tratamente naturiste pentru fertilitate!

Metode de relaxare

S-a demonstrat ca stresul este un inamic periculos al fertilitatii. Asadar, cel mai bun mod de a-l combate este sa apelezi la cel mai de pret armament din dotare: cele mai eficiente metode de relaxare si de controlare a stresului si furiei.

Iata cateva idei:

  • masaj;
  • sport;
  • baie cu spuma;
  • relaxarea picioarelor si masajul la picioare;
  • citit;
  • tratamente spa;
  • plimbari;
  • minivacante etc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tratamente naturiste infertilitate Remedii naturiste Maximizare fertilitate Fertilitate femei Fertilitate maxima Calculator ovulatie fertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre