Napraznicul, tratament pentru infertilitate

/ / Modificat: 2013-02-21
Napraznicul, tratament pentru infertilitate

Napraznicul este inca o planta care contine progesteron natural. Benefic atat pentru femei, cat si pentru barbati, ceaiul de napraznic a dat rezultate in randul mai multor cupluri cu probleme de fertilitate care isi doreau un copil.

Ceaiul de napraznic este un supliment fitoterapeutic pentru cazurile de sterilitate si tulburari de dinamica sexuala atat la femei, cat si la barbati. Infertilitate masculina, mobilitate scazuta a spermatozoizilor, cistita, leucoree, sterilitatea feminina, tulburarile de ciclu menstrual (sangerari prelungite, amenoree), toate pot fi tratate cu ceai de napraznic.

Napranicul are efect mai ales in impotenta hormonala si psihica, mai putin in cea vasculara.

De asemenea, studiile au aratat ca napraznicul contine cantitati sporite de germaniu, un oligoelement cu efect puternic de stimulare a oxigenarii celulare, ceea ce duce la o vinderare a afectiunilor precum fibrom uterin, chisturi ovariene si tumori benigne in general.

Ceaiul de napraznic da rezultate si in tratarea herpesului si a herpesului genital. Se fac spalaturi locare, zilnic.

Mod de preparare

Ceaiul de napraznic poate fi preparat si ca o infuzie obisnuita de ceai, dar si urmand metoda aceasta: se pun de seara 2 lingurite de napraznic in 0,5 l de apa plata rece, iar dimineata se strecoara. Peste planta strecurata se toarna 0,5 l apa clocotita, se mai lasa la fiert 1-2 minute si se strecoara din nou. Cand se raceste, ceaiul cald se amesteca cu ceaiul rece, facut de seara si se imparte in 4 parti egale.

Administrare

4 cani de ceai de napraznic pe zi, baute inghititura cu inghititura, pe stomacul gol (dimineata, la pranz, dupa amiaza si seara, la culcare).

O cura de 3-6 luni poate avea rezultate de durata.

Contraindicatii

Se pare ca administrarea de napraznic la barbatii cu probleme de prostata  poate duce la agravarea inflamatiei aacesteia.

Este indicat sa nu se depaseasca doza recomandata deoarece se pot produce intoxicatii grave.

Este contraindicat in sarcina si in cazul copiilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infertilitate Sterilitate Infertilitate tratament naturist Ceaiuri pentru fertilitate Plante medicinale pentru fertilitate Plante pentru fertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre