7 gustari racoritoare de vara

/ / Modificat: 2017-06-01
7 gustari racoritoare de vara

In perioada verii, cand temperaturile de afara ating valori inimaginabile si pofta de mancare scade considerabil, singurele alimente care iti mai fac cu ochiul sunt gustarile racoritoare de vara. Exista cateva preparate de vara care energizeaza organismul, dar il si revigoreaza, atunci cand canicula pune stapanire pe el. Iata cateva gustari delicioase si savuroase cu care sa te racoresti vara aceasta!

Shake-uri sau smoothie-uri din fructe

shake-fructe-padure

Atunci cand soarele te moleseste si esti epuizata, tot ce poti sa faci este sa te adapostesti undeva la racoare si sa te bucuri de un smoothie sau shake revigorant de fructe. Acestea se pot prepara din orice tip de fructe. Se pot adauga si cereale integrale in ele, pentru mai multa energie, dar si cateva arome delicioase cu care sa-ti rasfeti papilele gustative si sa-ti potolesti pofta de dulce - scortisoara, ciocolata, vanilie etc.

Inghetata

inghetata-cirese

Niciun aliment nu are un efect mai revigorant in sezonul cald decat inghetata. Este un desert de vara pe care toata lumea, de la prichindei, pana la bunici, abia asteapta sa il guste. Exista atat de multe sortimente in care poate fi cumparata sau preparata in casa, incat poti consuma cate o inghetata diferita in fiecare zi.

Opteaza insa pentru variantele sanatoase, pe baza de fructe, intrucat ofera organismului nutrienti care il ajuta sa faca fata mai usor caldurii si sa invinga moleseala care are tendinta de a-l epuiza.  

Cheesecake

cheesecake-fructe-padure

Unul dintre deserturile savuroase si sanatoase ale verii este cheesecake-ul, o prajitura pe baza de biscuiti, branzeturi si un potop de fructe proaspete aruncate in interiorul ei. O felie de cheesecake rece, de la frigider, este cea care iti da puterea de a face fata oricarei zile de munca sau de caldura.  

Spuma de fructe

spuma-capsuni

Cum vara este sezonul fructelor, este important sa fii creativa si sa ai mereu in minte retete diferite pentru a le prepara. Spuma de fructe este una dintre variantele care-ti ofera ocazia de a gusta un desert racoritor si foarte sanatos. Se prepara din bezea, cu miere, vanilie sau alte arome, si fructe de padure pasate.

Cel mai popular tip de spuma este cel cu capsuni, dar poti combina aceste fructe si cu afine, zmeura etc. In plus, acest preparat iti ofera posibilitatea de a-l transforma oricand in inghetata. Atunci cand te plictisesti sa mananci spuma rece cu fructe, pune-o in forme de inghetata si bag-o la congelator. O vei transforma intr-o inghetata delicioasa.  

Salata de legume

salata-legume

Salatele de legume devin cu usurinta preparatul sezonului in meniul de vara. Datorita versatilitatii si multiplelor combinatii la care se preteaza, salatele nu mai sunt doar simple garnituri, alaturi de mancare, ci devin un fel principal. Salata de legume este un preparat racoritor si hranitor, care te ajuta sa invingi canicula si sa te mentii in forma in fiecare zi.

Salata de fructe

salata-fructe-miere

Salata de fructe este o alternativa sanatoasa si racoritoare la prajiturile grase si calorice, preparate cu faina, zahar si alte produse nesanatoase. In plus, spre deosebire de prajituri, salatele de fructe au avantajul de a fi racoritoare si hranitoare, oferind corpului energia necesara pentru a rezista in fata toropelii verii. Poti combina orice fel de fructe in astfel de salate, iar din cand in cand te mai poti rasfata si cu cate un pic de frisca sau ciocolata rasa pe deasupra.  

Iaurturi cu diverse bunatati

iaurt_cu_fructe

Atunci cand esti in lipsa de idei sau ti se pare ca nu ai pofta de mancare, gandeste-te rapid la un iaurt rece si savuros. Este o gustare racoritoare si gustoasa de vara, care te ajuta sa obtii nutrientii necesari, dar si sa faci putin in ciuda caldurii de afara, datorita efectului revigorant pe care il are.

In plus, iaurtul este o gustare speciala, intrucat se poate transforma rapid atat intr-un aperitiv sau fel principal, cat si intr-un desert. Daca il pui peste cateva legume, il transformi in dressing pentru salata. Daca il mananci cu putina paine prajita devine un fel de mancare de sine statator, iar daca pui in el cateva fructe proaspete si arome delicioase de scortisoara, vanilie sau ciocolata, ai parte de cel mai racoritor desert de vara.  

Mai ai si alte idei de gustari racoritoare de vara? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Inghetata Cheesecake Salata legume Activitati racoritoare canicula

Articole recomandate

Citeste si despre