Vrei un desert usor, fara coacere, perfect pentru zilele calduroase? Cheesecake-ul cu caise este alegerea ideala! Combinatia dintre branza fina, frisca aerata si aroma dulce-acrisoara a caiselor coapte il transforma intr-un rasfat irezistibil, potrivit pentru intreaga familie. Simplu de pregatit, fara coacere, cu un topping fructat care iti aduce vara in farfurie!
Ingrediente:
Blat:
- 500 g biscuiti
- 100 g unt topit
Crema de branza:
- 500 g branza mascarpone
- 500 g branza ricotta
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g zahar pudra
- 20 g gelatina alimentara
- 100 ml apa (pentru hidratat gelatina)
- 400 g frisca batuta
- 400 g caise coapte, fara samburi, taiate cubulete
Topping de caise:
- 400 g caise
- 500 ml apa
- 30 g zahar
- 12 g amidon
- 0,5 bucata zeama de lamaie
Mod de preparare:
1.Pregatirea blatului:
Marunteste biscuitii fin cu un robot de bucatarie, apoi amesteca-i cu untul topit pana obtii o compozitie omogena.Pune amestecul intr-o forma cu inel detasabil (diametru \~24 cm), preseaza bine si niveleaza. Da la frigider pentru 30 de minute.
2. Crema de branza:
Hidrateaza gelatina in 100 ml apa timp de 10 minute, apoi dizolv-o la bain-marie (fara sa fiarba).Intr-un bol mare, mixeaza mascarpone, ricotta, zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o crema fina.Adauga gelatina dizolvata, apoi frisca batuta si caisele taiate cubulete.Toarna compozitia peste blatul racit si da din nou la frigider pentru cel putin 4 ore (ideal peste noapte).
3. Topping de caise:
Pune caisele (taiate) intr-o craticioara cu 500 ml apa, zaharul si zeama de lamaie. Lasa sa fiarba 5-7 minute.Dizolva amidonul in putina apa rece si adauga peste fructe, amestecand constant pana se ingroasa usor.Lasa sa se raceasca complet, apoi intinde uniform peste cheesecake.
4. Servire:
Dupa ce cheesecake-ul s-a intarit complet, scoate-l din forma, taie felii si serveste-l rece.
Sursa: www.bucataria.lidl.ro
Sursa foto: freepik