Logiscool, scoala de programare care a invatat 10.000 de copii sa faca jocuri si aplicatii pe calculator, vine in Bucuresti

/ / Modificat: 2018-02-24
Logiscool, scoala de programare care a invatat 10.000 de copii sa faca jocuri si aplicatii pe calculator, vine in Bucuresti

Logiscool, scoala de programare care a invatat 10.000 de copii sa faca jocuri si aplicatii pe calculator, vine in Bucuresti. Copiii fac cursuri de programare si robotica in timp ce se joaca!

Sa inveti un limbaj de programare nu este cu nimic diferit fata de invatarea unei limbi straine - asa vede lucrurile Logiscool.ro, o scoala de cursuri de programare si robotica pentru copii, cunoscuta la nivel european. Scoala a pregatit deja peste 10.000 de copii, viitori specialisti IT, care au codat singuri jocuri si aplicatii pe calculator si au invatat sa programeze roboti. Romania este cea de-a 8-a tara in care Logiscool ajunge, iar prima scoala va fi inaugurata in Bucuresti, din 20 februarie. Vrei ca micutul tau sa invete programare in timp ce se joaca? Scoala a dat drumul unui program Open Days, prin care copiii pot face gratuit primul lor curs.

Meseriile care folosesc programare sunt deja printre cele mai bine platite din orice industrie. Logiscool se axeaza exact pe aceasta calificare profesionala a viitorului: programarea. Cu toate acestea, copiii nu invata doar programare si robotica la cursuri, ci sunt pregatiti pentru joburile viitorului.

"Importanta IT-ului, dar si cresterea continua a cererii de specialisti in acest domeniu - atat programatori, cat si alti specialisti ce lucreaza in mod direct cu programatorii - m-au facut sa ma gandesc ca un astfel de concept de educatie timpurie in domeniul IT este foarte potrivit si pentru copiii din tara si din Bucuresti", ne spune Dana Banica, cea care a adus Logiscool in Romania, si care lucreaza in industria serviciilor pentru copii de peste 10 ani.

"Insa obiectivul Logiscool nu este neaparat de a crea o noua generatie de programatori, ci de a-i transforma din useri pasivi in creatori activi ai tehnologiei - indiferent ca vor fi sau nu viitori specialisti IT", completeaza ea.

logiscool

Foto: Dana Banica (dreapta), Manager Logiscool Romania, impreuna cu dr. Anita Breuer (stanga), co-fondator Logiscool

Ce este diferit la cursurile Logiscool?

In viziunea scolii, invatarea unui limbaj de programare nu este cu nimic diferita fata de invatarea unei limbi straine, accesibila si unui copil care acum invata sa scrie si sa citeasca.

Tehnica de invatare Logiscool este prin joaca. Cursurile nu sunt unele obisnuite, in care elevul invata un limbaj de programare si atat. Ele sunt dezvoltate astfel incat varsta sa se imbine armonios cu nivelul de cunostinte.

De exemplu, un copil care are 7 ani si abia invata sa citeasca nu are notiuni de logica sau de matematica va incepe cursurile studiind comenzi simple, care reprezinta bazele programarii, si in acelasi timp isi va dezvolta si abilitati mai tehnice (precum geometria) fara sa i se impuna acest lucru.

"In zilele noastre, alfabetizarea digitala este la fel de importanta ca cea traditionala, iar sa inveti un limbaj de programare inseamna in primul rand sa iti dezvolti gandirea algoritmica si logica si mai departe, desigur, asigura oricarui cunoscator o cariera de succes, in care joburile sunt din ce in ce mai numeroase", spune Dana Banica.

Ea adauga: "Pentru multi dintre copii insa, viitorul lor job nici nu s-a inventat inca. Logiscool e aici ca sa ii pregateasca pentru orice posibilitate, pentru un viitor care se schimba rapid, in care gandirea algoritmica devine mai importanta decat sa cunosti un un limbaj de programare cum ar fi Java, C+ sau HTML".

Copiii se pot inscrie gratuit la Open Days pana pe 3 martie

Scoala inaugureaza primele cursuri in Romania cu un program gratuit Open Days, intre 20 februarie si 3 martie, care ofera o serie de cursuri demonstrative gratuite, unde copiii pot veni sa vada ce inseamna programarea si daca le-ar placea sa participe la astfel de cursuri, intr-un mediu care sa ii inspire.

Inscrierile la cursul demonstrativ de programare sunt gratuite.

Primele cursuri de programare incep pe 12 martie

Clasele normale incep pe 12 martie. Copiii din Bucuresti isi pot extinde cunostintele intr-un mediu prietenos in cadrul primei scoli Logiscool din Romania, cu o frecventa de un curs pe saptamana. Scoala se afla in cartierul Turda si acopera toata zona Aviatorilor, Ion Mihalache, Grivita, Piata Domenii, Victoriei si vecinatatile.

Logiscool le pune la dispozitie toate materialele de care au nevoie, laptopuri pe care lucreaza, cat si o platforma online pe care o pot consulta acasa pentru exercitii suplimentare.

logiscool-it

Ce va cuprinde curriculumul si organizarea semestrelor

Anual, Logiscool propune doua semestre de invatare:

  • Primul modul incepe in primavara, in martie 2018 si se termina in iunie 2018
  • Al doilea incepe in toamna, din septembrie 2018 si se termina in ianuarie 2019

In acest an scolar cursurile de Programare din programa includ designul de jocuri si aplicatii mobile, robotica. Pentru elevii de clasa intai sunt organizate si cursuri de introducere in IT, respectiv notiuni de baza de utilizare a calculatoarelor.

Curriculum-ul este dezvoltat exclusiv intern si consta in mai multe module semestriale, care se parcurg pe rand, in mai multi ani de studiu. Pentru a invata programare la nivel avansat, similar cu limbile straine, muzica sau artele, este nevoie de mai multi ani de studiu.

Programul va fi stabilit in functie de nevoile copiilor care se inregistreaza, insa cu siguranta vor fi cursuri si dimineata, si dupa-amiaza, in toate zilele saptamanii, inclusiv in weekenduri, astfel incat sa se ofere o flexibilitate cat mai mare cursantilor.

"Programarea si alfabetizarea digitala au devenit la fel de importante ca limbile straine sau educatia muzicala in educarea copiilor - este recomandat sa se invete de la varste cat mai fragede. In SUA, primele companii din topuri sunt in special cele din IT, iar trendul de crestere este unul ascendent. Piata din Romania va oferi cu siguranta locuri de munca sigure si bine platite pentru cei care incep azi educarea in acest domeniu", spune Dana Banica.

Cine poate participa la cursuri?

Cei mai multi elevi Logiscool au intre 6 si 14 ani, insa cursurile sunt dedicate tuturor copiilor cu varste intre 7 si 17 ani.

Fiecare copil evolueaza in ritmul sau la Logiscool si indrumatorii vor fi alaturi de fiecare invatacel ca sa il ghideze atunci cand se impotmoleste. In rest, Logiscool promoveaza invatarea autodidacta, prin experimente si invata copiii ca orice nereusita este de fapt o oportunitate de a invata.

elevi-logiscool

Cat costa un astfel de curs?

Cursurile Logiscool costa 290 de lei pe luna. Pentru inaugurarea primei scoli in Romania, echipa ofera primilor copii inscrisi o reducere de 15% si reducere de grup (chiar si pentru frati).

Planuri viitoare pentru Logiscool in Romania

Pentru viitor, Logiscool are ca obiectiv principal sa invete cat mai multi copii si adolescenti programare si disciplinele adiacente intr-un mod creativ si, mai ales, care sa le faca placere. Echipa isi propune sa anunte si un program de responsabilitate sociala in cadrul unei viitoare Fundatii care sa se ocupe de educatia digitala a copiilor cu putine posibilitati.

"Prin Logiscool imi doresc sa deschid calea catre programare cat mai devreme, cat mai multor copii, astfel incat cei care sunt talentati sa porneasca pe acest drum cat mai devreme si sa ajunga specialisti valorosi in domeniul IT.

Impreuna cu echipa mea, vreau sa le aratam copiilor din Romania si un alt tip de scoala, unul in care educatia este cool si fun. Sper ca in cativa ani sa avem deja o comunitate de copii si parinti interesati de noile metode de educatie, in special pentru domeniul IT. Desigur, cea mai buna abordare pentru a obtine toate acestea este sa deschidem cat mai multe scoli pentru comunitatile locale din Bucuresti si celelalte orase", ne spune Dana Banica.

lansare logiscool romania

Mai mult informatii puteti urmari atat pe site-ul Logiscool, cat si pe pagina oficiala de Facebook.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cursuri copii Educatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre