Corint Educational doneaza manuale scolare

/ / Modificat: 2013-11-06
Corint Educational doneaza manuale scolare

Corint Educational doneaza manuale scolare  elevilor de la Colegiul Tehnic Costin Nenitescu din capitala



Actiunea de miercuri, 06 Noiembrie 2013 - ora 13:30, ce se va desfasura la Colegiul Tehnic Costin Nenitescu din Bucuresti, face parte din activitatile curente privind serviciile de asistenta sociala din cadrul Programului,"Daruieste speranta", pe care Centrul European pentru Dezvoltare Incluziva si Interventie Sociala - CEDIIS, il ofera persoanelor si grupurilor de persoane vulnerabile sau aflate in situatii de risc.

Scopul acestei actiuni organizate de CEDIIS si Corint Educational, este de  a darui manualele si rechizite scolare necesare procesului de invatamant, grupului tinta vizat, liceeni de clasa a XI-a si de clasa  a XII-a - copii care reprezinta cazuri sociale deosebite, care au rezultate deosebite la invatatura; elevi ce au reprezentat liceul la diferite concursuri si olimpiade scolare.



Acestia provin din familii cu situatii materiale precare, care nu au posibilitatea de a cumpara manualele si rechizitele necesare anului scolar in curs. De asemenea, unii copii provin din mediul rural, acestia facand naveta zilnic spre scoala.

In ultimii ani, se tot vorbeste de generatia pierduta, generatia liceenilor fara bac. Aratam cu degetul spre ei, dar de fapt nu intelegem ca, in acel moment, aratam cu degetul spre noi. Copiii sunt viitorul nostru. Fie ca provin din mediul urban sau rural, trebuie sa ne straduim mai mult sa-i sustinem, sa-i educam, sa-i indrumam spre adevaratele valori, chiar daca asta presupune sa reinventam ziua de 24 de ore.

Cu sprijinul editurii Corint Educational, care desfasoara propria sa campanie de promovare a  valorilor educatiei in general si a cartii scolare in randul elevilor in special, vom darui copiilor inclusi in proiect, setul de manuale scolare necesar continuarii studiilor. Mariana Nica – Presedinte CEDIIS

Este foarte important ca aceste actiuni sa capete caracter de regularitate si sa avem grija de elevii nostri, sa investim in educatia lor, pentru ca astfel investim in viitorul nostru – Sorin Lucaci, PR Manager Corint Educational.

Echipa CEDIIS, insotita de reprezentantii Grupului Editorial Corint - sponsor principal al acestui proiect - vor merge la Colegiul Tehnic Costin Nenitescu din Bucuresti si vor inmana in fata cadrelor didactice si conducerii liceului, manuale, rechizite si dulciuri. Dorim ca, alaturi de cadrele didactice ale liceului, sa oferim elevilor posibilitatea de a continua procesul de invatamant in aceasta institutie scolara, evitand astfel abandonul scolar cauzat de lipsurile materiale.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre