Programul Sa stii mai multe, sa fii mai bun! (Scoala Altfel) 2013 la MNAR

/ / Modificat: 2013-03-29
Programul Sa stii mai multe, sa fii mai bun! (Scoala Altfel) 2013 la MNAR

Programul Sa stii mai multe, sa fii mai bun! (Scoala Altfel) 2013 la MNAR

Pentru programul "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", desfasurat in saptamana 1 - 5 aprilie 2013, Muzeul National de Arta al Romaniei propune profesorilor si elevilor trasee tematice interactive in galeriile permanente ale muzeului (Galeria de Arta Veche Romaneasca, Galeria de Arta Romaneasca Moderna, Galeria de Arta Europeana), la Muzeul Theodor Pallady si la Muzeul Zambaccian.

Muzeul National de Arta al Romaniei ofera intrare gratuita grupurilor scolare pe parcursul saptamanii 1- 5 aprilie 2013, atat la sediul central, cat si la muzeele-satelit.

Traseele se adreseaza profesorilor, fiind concepute pentru a le permite sa exploreze impreuna cu elevii cateva dintre capodoperele muzeului si, prin ele, momente si teme importante in evolutia artelor plastice, sugerand posibile legaturi cu diverse arii curriculare.

Traseele sunt adaptate ciclurilor scolare: cele pentru clasele I-IV indeamna la gasirea anumitor detalii din tablourile expuse, in timp cele pentru clasele V-VIII si IX-XII invita la descoperirea mai multor informatii despre capodoperele din galeriile permanente si din muzeele Theodor Pallady si Zambaccian. Traseele cuprind informatii semnificative despre lucrarile selectate si despre autorii lor, sugereaza intrebari pentru participanti si implicit pentru activitati ulterioare.

Important pentru cadrele didactice! Pentru pregatirea vizitei la muzeu, descarcati de aici traseele propuse.

Grupurile de prescolari si scolari mici (clasele 0 –II) vor beneficia de trasee speciale disponibile la intrarea in muzeu.

Programarea vizitelor se poate face prin telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la educatie@art.museum.ro, in limita locurilor disponibile.

Programul "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" lansat de Ministerul Educatiei (cunoscut in 2012 sub titlul "Scoala Altfel"), isi propune implicarea elevilor si a dascalilor in activitati non-formale, care sa le valorifice talentele, preocuparile extra-scolare si competentele in domenii cat mai diverse si interesante.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala altfel Scoala altfel 2013 Programul Sa stii mai multe, sa fii mai bun!

Articole recomandate

Citeste si despre