Saptamana in care scolile din Bucuresti nu pot programa Scoala Altfel si Saptamana Verde

/ / Modificat: 2023-10-01
Saptamana in care scolile din Bucuresti nu pot programa Scoala Altfel si Saptamana Verde

Anul scolar in curs are o durata de 36 de saptamani si este organizat in cinci module de invatare. Pe langa vacantele care delimiteaza modulele si vacanta mobila din luna februarie, fiecare scoala trebuie sa programeze si Scoala Altfel, respectiv Saptamana Verde. Organizarea acestora se face dupa regulile agreate de minister si comunicate la inceputul anului scolar.

Pentru scolile din toata tara, regula este ca cele doua programe sa nu se desfasoare in cadrul aceluiasi modul de invatare. De asemenea, ambele trebuie sa fie programate in primele 4 module de invatare, adica inainte de data de 26 aprilie. Din 27 aprilie pana pe 7 mai elevii au vacanta de Paste, dupa care incepe ultimul modul de invatare.

Regula suplimentara pentru scolile din Bucuresti, zi libera in plus

Unitatile de invatamant din Capitala nu pot programa nici Scoala Altfel, nici Saptamana Verde in ultima saptamana din luna octombrie. Pe 27 octombrie se sarbatoreste Sf. Dimitrie cel Nou, sfant care este considera ocrotitorul Bucurestiului. In Capitala se organizeaza pelerinaj pe Dealul Mitropoliei, la catedrala unde se afla moastele sfantului.

"Prin Contractul colectiv de munca la nivelul grupului de unitati al ISMB, ziua de 27 octombrie (Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou) este stabilita ca zi nelucratoare in sistemul de invatamant de stat din municipiul Bucuresti. Ca atare, in saptamana 23-27 octombrie 2023, nu pot fi programate a se desfasura Saptamana Scoala Altfel sau Saptamana Verde. Metodologiile privind organizarea acestor doua Programe stabilesc ca ele trebuie sa aiba o durata de 5 zile consecutive lucratoare", a transmis Iuliana Constantinescu, presedinta a Reprezentantei Sectorului 2, Bucuresti, a Federatiei Nationale a Parintilor.

FOTO: Pixabay

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala altfel Scoala

Articole recomandate

Citeste si despre