Excursiile in afara localitatii pe banii parintilor, interzise in „Scoala altfel”

/ / Modificat: 2023-09-07
Excursiile in afara localitatii pe banii parintilor, interzise in „Scoala altfel”

Un nou proiect a fost pus in consultare publica de catre Ministerul Educatiei. Astfel, prin acesta se propune interzicerea excursiilor in afara localitatii in timpul programul Scoala Altfel, daca unitatea de invatamant nu are surse de finantare. 

„Nu sunt permise deplasarile in afara localitatii care presupun costuri si pentru care unitatea de invatamant nu a identificat surse de finantare, in cadrul programului national „Scoala altfel”, potrivit proiectului de ordin pentru aprobarea Metodologiei de organizare a Programului national „Scoala altfel”, pus in consultare publica de Ministerul Educatiei.

Noutati din proiect, fata de metodologia „Scoala altfel” din 2016:

Programul national „Scoala altfel” se desfasoara obligatoriu in unitatile de invatamant primar, gimnazial si liceal, din cadrul sistemului national de invatamant preuniversitar, conform prezentei metodologii.

Prioritati transmise anual catre Inspectorate: Prioritatile Ministerului Educatiei pentru programul „Scoala altfel” vor fi stabilite, anual si comunicate Inspectoratelor Scolare Judetene/ Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, prin nota semnata de secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar.

Sanctiunile in cazul in care nu se respecta metodologia sunt actualizate cu cele prevazute in Legea Invatamantului Preuniversitar nr. 198/2023 si in Regulamentul – cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, in vigoare.

Orarul programului national „Scoala altfel” si distributia anteprescolarilor/prescolarilor/ elevilor pe activitati sunt afisate in scoala si comunicate elevilor si parintilor cu cel putin 2 saptamani inainte de perioada pentru care s-a planificat programul, potrivit edupedu.ro. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Excursii copii Scoala altfel

Articole recomandate

Citeste si despre