Scolile care nu au facut programul "Scoala Altfel" sa-l organizeze prin telefon

/ / Modificat: 2020-04-08
Scolile care nu au facut programul

Ministerul Educatiei recomanda inspectoratelor scolare sa organizeze activitatile din programul "Scoala Altfel" in perioada in care elevii stau acasa, aprilie-mai, chiar prin telefon. Dar sa nu-l anuleze sau sa-l amane, scrie edupedu.ro

In aceste conditii, profesorii trebuie sa organizeze activitati specifice acestui program.

"Referitor la unitatile de invatamant in care nu a fost deja organizat programul "Scoala Altfel," rugam cadrele didactice sa regandeasca activitatile, in concordanta cu provocarile situatiei actuale.Nu recomandam anularea programului sau amanarea acestuia pe o perioada nedeterminata, in functie de evolutia pandemiei, deoarece dupa inceperea cursurilor accentul va fi pus, evident, pe recuperare materie si evaluarea elevilor," se precizeaza in nota transmisa inspectorilor.

"Scoala Altfel" prin telefon

Profesorii mai sunt "indrumati" sa ia legatura cu elevii prin telefon, dacă nu exista internet sau posibilitatea de a tine ore online.

"Fiecare unitate de invatamant va adapta activitatile, in functie de resursele disponibile. Astfel, in comunitatile in care accesul la tableta sau computer este redus, programul se va axa pe comunicarea activitatilor telefonic/prin e-mail sau WhatsApp, evitandu-se conferinte sau utilizarea unor platforme virtuale."

Pentru scolile din orase, recomandările de activitati ar trebui sa tina cont de situatia actuala, în care oamenii sunt in izolare, in locuinte, si sa contina activitati cu familia in apartament. Pentru scolile din mediul rural sunt permise activitatile in curte, mai arata nota respectiva

Sursa: edupedu.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala altfel Telefon Ministerul educatiei

Articole recomandate

Citeste si despre