Intalnire la scoala Altfel: 1500 de elevi din Bucuresti invata cum sa se poarte cu un caine

/ / Modificat: 2013-03-29
Intalnire la scoala Altfel: 1500 de elevi din Bucuresti invata cum sa se poarte cu un caine

Intalnire la scoala Altfel: 1500 de elevi din Bucuresti invata cum sa se poarte cu un caine

In perioada 1 - 5 aprilie 2013, peste 1500 de copii din 5 scoli bucurestene vor fi implicati in proiectul "Un caine educat, un prieten minunat".
 

Copiii vor participa la sesiuni demonstrative de dresaj canin si o parte dintre acestia la prezentari detaliate privind abordarea corecta a unui caine. Elevii isi vor insusi comportamentul corect fata de caini, astfel incat sa stie atat cum sa se apropie in conditii de siguranta de animal, cat si notiuni de baza legate de comportamentul alimentar al acestuia.  

Programul este derulat de catre Royal Canin, companie producatoare de hrana pentru caini si pisici, in parteneriat cu Clubul de dresaj canin RINGSTAR, condus de Robert Caraman, unul dintre cei mai experimentati instructori  de dresaj din Romania.

"Proiectul a fost initiat in 2012, cand am mers la scoala "Elena Farago" si a fost primit cu atata entuziasm incat anul acesta il desfasuram in 5 scoli din Bucuresti, spune Robert Caraman.

Proiectul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani si face parte din activitatile care se desfasoara in cadrul programului "Saptamana Altfel".
 

"Prin derularea acestui proiect dorim ca un numar cat mai mare de copii sa aiba acces la informatii care sa contribuie la buna relationare intre ei si caini. Astfel, le vom prezenta atat date privind istoria si evolutia cainelui, cat si nevoile nutitionale specifice ale acestuia, ajutandu-i in acest mod sa constientizeze respectul fata de un animal. Filozofia care sta la baza intregii activitati a companiei Royal Canin este centrata pe respectul fata de animale" explica Dr. Alexandra Manasia, coordonator al proiectului din partea Royal Canin Romania.  

In 2013, scolile incluse in proiect  sunt: Scoala Gimnaziala nr. 59, Scoala Gimnaziala "Pia Bratianu", elevii din ciclul primar respectiv debutanti in ciclul gimnazial ai "Scolii Centrale" si Colegiului National "Gh. Lazar" si elevii scolii Internationale Americane.

Despre Royal Canin


Royal Canin este o companie producatoare de hrana pentru caini si pisici; ofera raspunsuri nutritionale adaptate nevoilor specifice ale acestora, la baza carora stau cunostintele stiintifice si experienta dobandite prin colaborarea cu crescatorii si profesionistii din domeniu.

Detalii pe www.royalcanin.ro


Despre Ringstar


Ringstar Club este unul dintre cele mai active cluburi de dresaj canin din Romania si incurajeaza modelul vestic de educatie canina, bazat in majoritate pe cursuri la care oamenii invata cum sa-si dreseze singuri prietenul patruped.

Ringstar Club promoveaza educatia cainilor si a oamenilor prin numeroase proiecte si activitati chinologice: examene si concursuri de dresaj, demonstratii si seminarii pentru copii, cursuri, work-shopuri si sporturi canine.

Ringstar Club gestioneaza in locatia sa din centrul Bucurestiului, pe langa clubul de dresaj, si un hotel pentru animalele de companie, un salon de cosmetica, precum si un magazin cu produse profesionale.

Detalii pe www.ringstar.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala altfel

Articole recomandate

Citeste si despre