Festivalul International de Teatru pentru Copii 100, 1.000, 1.000.000 de Povesti - Editia a XI-a, 3-10 octombrie 2015

/ / Modificat: 2015-09-25 11:09:51

De peste mari si tari, de departe si de-aproape, se intorc in Bucuresti atat de asteptatele povesti! Intre 3 si 10 octombrie, Teatrul Ion Creanga va invita sa luati parte la una dintre cele mai spectaculoase aventuri pentru pici, mamici si tatici: cea de-a XI-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti”.

Festivalul, care propune spectacole dintre cele mai diverse – teatru dramatic, musical, teatru-dans sau circ, dar si ateliere pentru copii va aduce magia povestilor in salile primitoare ale teatrelor din Bucuresti: Teatrul Excelsior, Opera Comica pentru Copii, Teatrul de Comedie (Sala noua), Creart si la Centrul National al Dansului Bucuresti.

 festival_teatru_2

Cincizeci de evenimente vor avea loc pe durata celor 8 zile de teatru si povesti, in cadrul celor 2 sectiuni competitionale (spectacole pentru categoria 1-6 ani, respectiv peste 6 ani) si a sectiunii Off – in afara competitiei, dedicata spectacolelor interactive si evenimentelor conexe. Selectia programului competitional a fost realizata de catre teatrologul Carmen Stanciu, care a ales spectacole ce depasesc barierele lingvistice sau culturale, spectacole sensibile, despre spaime si despre zbor, despre sunetul culorilor si despre gusturile sunetelor.

Printre invitatii acestei editii se numara teatrele La Baracca Testoni Ragazzi, Teatro Prova, Antonio Panzuto, TAM Teatromusica si Principio Attivo din Italia, Roseland Musical si Markeliῆe din Spania, The Puppet Theatre at the Crossroads (Slovacia), Dansmakers Amsterdam (Olanda), The National Theatre of Monkey Country si Kunos Circus (Elvetia), Kabaré Púpala (Germania), Orna Porat Theatre (Israel) si, pentru prima data in Europa, Mandragora Circo din Argentina. Totodata, publicul va avea oportunitatea sa urmareasca unele dintre cele mai valoroase trupe ale teatrelor pentru copii si tineret din tara: Teatrul Ariel (Targu Mures), Teatrul Tineretului (Piatra Neamt), Teatrul Excelsior (Bucuresti), Teatrul Regina Maria – Trupa Arcadia (Oradea) sau Teatrul Arlechino (Brasov).

Deschiderea oficiala a Festivalului va avea loc sambata, 3 octombrie, la Teatrul Excelsior si va fi marcata de o premiera-eveniment a Teatrului Ion Creanga: „Spaima zmeilor”, un musical romanesc original creat de o echipa curajoasa de artisti (Gelu Colceag – regizor, Ioana Pashca – scenograf, Stefan Lupu – coregraf, Calin Grigoriu – compozitor). Spectacolul exploreaza universul incarcat de mistere si umor al folclorului romanesc, reinterpretand povestea celebrului Stan Bolovan, care va deveni o feerie moderna si indrazneata.

Cele mai bune spectacole, precum si cele mai bune interpretari actoricesti vor fi rasplatite sambata, 10 octombrie, in cadrul festivitatii de inchidere. Premiile vor fi acordate de catre un juriu alcatuit din personalitati din domeniul teatrului din Romania si din strainatate: Slobodan Marković (Director al Festivalului International al Teatrelor pentru Copii de la Subotica, Serbia), Maria Zarnescu (critic), Emil Boroghina (directorul fondator al Festivalului International de Teatru Shakespeare), Emilia Popescu (actrita) si Philippe Besson (regizor, Germania).

Programul Festivalului, precum si ghidul „Celor mai frumoase povesti povestite pe scurt parintilor” pot fi consultate si descarcate pe www.fitc.ro sau www.teatrulioncreanga.ro.

Biletele au fost puse in vanzare in reteaua Eventim si sunt disponibile online, pe www.eventim.ro, la sediul magazinelor partenere (Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librariile Carturesti si Humanitas) sau la Casa de Bilete a Teatrului, aflata in Piata Amzei, nr. 13 – nr. tel. 0767.934.374.

Taguri Festival teatru copii

Citeste si despre