Nebunia cumparaturilor de Craciun: siguranta copilului in mall

/ / Modificat: 2017-12-06
Nebunia cumparaturilor de Craciun: siguranta copilului in mall

Cu cat se apropie Craciunul, cu atat incep sa se aglomereze si mall-urile, de abia mai ai loc sa arunci un ac. Peste tot este plin de tineri, parinti si bunici in cautarea celor mai frumoase cadouri de Craciun pentru cei dragi.

Mersul la cumpraturi cu copiii in astfel de perioade aglomerate este, de multe ori, o adevarata aventura, pentru ca parintii trebuie sa fie de doua ori atenti: o data la produsele din magazine, ca sa le descopere pe cele mai potrivite, si o data la prichindeii care se plictisesc repede si devin neastamparati, galagiosi. Nici nu stii cand ii poate apuca o criza de tantrum fix in mijlocul mall-ului! Ca sa nu mai spunem ca in magazinele doldora de lume este suficienta o clipa de neatentie ca sa iei copilul de unde nu-i.

Pentru cumparaturi in siguranta, linistite, iata cateva sfaturi pretioase de care sa tii cont atunci cand treci pragul mall-ului impreuna cu copiii:

1. Alege cu grija momentul in care mergeti la shopping

Este important sa alegi momentul potrivit in care sa mergi la cumparaturi cand ai cu tine si toddleri, chiar si copii mai mari. Este important sa nu pleci la shopping in cazul in care se apropie ora de somn a copilului sau daca mai este putin pana la ora mesei. Acest lucru conteaza, pentru ca micutii vor fi irascibili si nelinistiti, iar tu nu vei putea sa te concentrezi asupra cumparaturilor.

2. Asigura-te ca micutul stie sa actioneze in caz ca se pierde

Pregateste-i si un plan de actiune in cazul in care copilul se pierde la mall: asigura-te ca stie cum il cheama, ca stie cum te cheama pe tine si pe tatal lui. Spune-i ca in cazul in care se pierde, sa ramana acolo, sa se uite dupa agentii de paza sau dupa vanzatorii din magazin (fa-i o descriere a acestora, ca sa stie sa ii identifice) ori dupa o alta mamica insotita de copii si sa ii spuna ca s-a pierdut. Ii poti pune si o hartie cu numarul tau de telefon in buzunar, in caz ca nu il stie.

Tu nu trebuie sa intri in panica, ci sa il cauti cu atentie si sa alertezi si personalul magazinului.

3. Nu lasa copilul singur in carut

Pentru cei mici este tentant sa se plimbe in carutul in care pui cumparaturile. Nimic rau pana aici, insa in momentul in care lasi carutul intr-un colt al magazinului ca sa te uiti dupa ceva, ia si copilul cu tine. Lasati nesupravegheat, copiii pot cadea si se pot rani serios.

Potrivit Asociatiei Americande de Pediatrie, an de an, peste 25.000 de copii, mai ales cu varsta sub 5 ani, se ranesc la gat si la cap, la nivel mondial, din cauza ca au cazut dintr-un carucior de cumparaturi.

4. Atentie la scarile rulante

Atunci cand esti cu copilul la mall, nu il lasa singur pe scarile rulante. Tine-l strans de manuta, mai ales daca are sub 5-6 ani, fiindca atunci este cel mai mult predispusi la accidente. Inainte sa se urce pe scara rulanta, verifica sa aiba sireturile legate, sa nu ii atarne hainute pe jos, pentru ca se pot prinde intre scari, ducand la accidente.

5. Nu lasa copiii sa atinga produsele din rafturi

In febra cumparaturilor, cei mici sunt adesea tentati sa atinga produsele din rafturile de cumparaturi. Este mai bine sa nu incurajezi un astfel de comportament, pentru ca micutii pot atinge, de exemplu, cutii care apoi pot sa cada peste el. Sau pot atinge un raft unde se afla ochelari, pentru ca mai apoi ochelarii sa cada si sa se sparga.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Siguranta copii public Cu copilul la cumparaturi

Articole recomandate

Citeste si despre