Un baietel, in stare grava dupa ce mama a confundat simptomele diabetului cu o infectie

/ / Modificat: 2020-07-21
Un baietel, in stare grava dupa ce mama a confundat simptomele diabetului cu o infectie

Un baietel in varsta de 11 ani a ajuns la spital in stare grava, prezentand stari de halucinatie, dureri cumplite si epuizare, dupa ce mama sa a confundat simptomele diabetului zaharat cu o simpla infectie la deget. 

Micutul a ajuns inconstient la spital, unde a fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 1. Pana sa ajunga la spital, in urma cu o luna mama lui Dylan a observat o umflatura la degetul sau si a crezut ca este o infectie pentru ca isi tot rodea unghiile. Dupa o scurta vizita la medic, nimic nu parea sa fie serios.

Au trecut cateva zile, iar starea baiatului a inceput sa se agraveze. La o saptamana de la aparitia acelei umflaturi, micutului ii era greu sa stea in picioare, striga de durere si avea episoade in care incepea sa halucineze. A fost dus in graba la Spitalul de Copii Sheffield cu ambulanta, unde a fost internat imediat in zona de reanimare din cadrul serviciului de urgenta.

“Se simtea atat de rau ca nu putea sa stea pe picioarele sale. A doua zi de dimineata era intr-o durere absoluta incat a trebuit sa-l ducem imediat la spital, nu stiam ce se intampla cu el”. a povestit mama acestuia.

Femeia in varsta de 37 de ani a inceput sa se teama ca ar putea suferi un sepsis, o reactie extrem de periculoasa a organismului la infectii.

"Cand am ajuns la spital a lesinat"

"Cand am ajuns la spital el a lesinat. A suferit foarte mult si era tare speriat. Nu l-am mai vazut asa in viata mea, a fost pur si simplu ingrozitor. Eram ingrijorata pentru ca starea lui era tot mai rea, nu era el insusi. Mi-a fost teama ca ar putea fi sepsis, nu mi-a trecut niciodata prin minte ca ar putea fi diabet. El doar urla de durere, a fost oribil", a marturisit mama lui Dylan. 

Medicii l-au diagnosticat insa pe Dylan cu diabet zaharat de tip 1, aceasta fiind de altfel si cauza tuturor simptomelor sale.

O scanare CT si cateva teste de sange au aratat ca nivelul glicemiei sale era periculos de ridicat. Potrivit Mirror, nivelul sau de zahar din organism era de aproape 30 de milimetri pe litru, in timp ce nivelul normal al unui copil sanatos ar trebui sa fie intre 4-7 milimetri pe litru.

“Daca nu l-ar fi adus atunci la spital, nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat. A fost un vartej de 24 de ore, toti am avut emotii. Ne dorim insa sa ii avertizam pe ceilalti parinti sa caute semnele, simptomele, pentru ca acest lucrur i se poate intampla oricui. Acest lucru, lasat netratat, poate fi fatal” a declarat unul dintre medici.

Sursa: https://observatornews.ro/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre