8 idei de cutii pentru pachetelul copilului de la scoala

/ / Modificat: 2013-09-12
8 idei de cutii pentru pachetelul copilului de la scoala

Cutiile pentru depozitarea alimentelor sunt unele dintre cele mai bune metode de pastrare a mancarii in conditii igienice. Pachetelul pentru scoala este extrem de important in cresterea si dezvoltarea micutilor, pentru ca el inlocuieste practic o masa sau gustare. Iata cele mai haioase idei de casolete sau caserole pentru pranz!

pachet_copii_scoala

Cutiile viu colorate

cutii_colorate

Chiar daca au rolul doar de a proteja si mentine mancarea in conditii foarte bune, nu inseamna ca nu poti fi creativa atunci cand le alegi, astfel incat sa placa copilului. Poti alege cutii din plastic sau carton care sunt deja colorate. Sau poti cumpara modele simple, pe fond alb, pe care sa le personalizeze copilul.

Borcanase haioase

borcanase_haioase

Astfel de borcanase sunt foarte practice pentru depozitarea gustarilor copilului: alune, nuci, biscuitei etc. Sunt colorate, din plastic sau sticla policarbonata si dispun de un un capac atasat (astfel incat sa nu existe riscul ca micutul sa il scape pe jos) si se inchide foarte simplu, prin apasare usoara.

Dispozitive pentru tacamuri

Dispozitive_pentru_tacamuri

De ce sa lasi copilul sa se chinuie folosind tacamuri de plastic, atata timp cat ai la-ndemana cele mai haioase cutii pentru depozitarea unor tacamuri normale sau chiar si a celor din plastic. Igiena este esentiala pentru sanatate. Acestea sunt in forma dreptunghiulara si sunt extrem de haioase. Se gasesc in magazinele de specialitate si vin sa completeze pachetelul de pranz al copilului.

Caserole fara Bisfenol A

Caserole_fara_Bisfenol_A

Atunci cand alegi cutiile de plastic, citeste intotdeauna eticheta si vezi din ce sunt facute. Este important sa alegi modele facute din materiale inofensive, care nu pun in pericol sanatatea copilului. Asadar, cauta acele cutii care sunt lipsite de Bisfenol A, o substanta care a fost asociata cu o multime de probleme de sanatate. Dar nu uita sa alegi modele haioase, imprimate cu diverse imagini amuzante.

Pungute, cutii, servetele ecologice

Pungute_cutii_servetele_ecologice

Daca vrei ca micutul tau sa aiba si cel mai sanatos pranz, dar si cel mai frumos si impresionant, atunci "imbraca-l" in hainute la moda. Mergi in magzinele ecologice sau la rafturile cu produse bio de depozitat mancarea si alege-i un set de astfel de piese. Cumpara atat punguta, cat si casolete, servetele si chiar un termos pentru pastrarea unei bauturi reci sau calde. Exista modele viu colorate, pe placul copiilor.

Cutiute speciale pentru pastrarea prajiturelelor sau sandvisurilor

Cutie_speciala_prajituri

Exista astazi modele de cutiute adaptate marimilor si formelor unor preparate standard. De aceea, nu vei avea nevoie de servetele sau folie de plastic pentru o brioasa, de exemplu, pentru ca exista pe piata o cutiuta speciala pentru ea. La fel si pentru sandvisuri patrate, triunghiuri sau in alte forme.

Sticluta speciala pentru copii

sticle_pachet_scoala

De ce sa ii dai copilului in fiecare zi alta sticla, si din plastic, cand poti investi in sticlute reutilizabile speciale care ajuta la mentinerea sanatatii copilului. Sunt si practice, intrucat au o inchidere simpla si sunt lipsite de substante chimice periculoase. Si sunt si economice.

Cutii compartimentate

cutii_compartimentate

Cele mai simpatice cutiute pentru pachetelul de la scoala sunt cele care sunt colorate, imprimate cu desene haioase, dar si compartimentate. In acestea se gasesc locuri special create pentru painica, pentru sandvis, fructe sau legume proaspete, astfel incat sa nu se amestece si sa se certe intre ele. Multe dintre ele se gasesc in forme de animalute, pasari sau de personaje de desene. Micutul tau va fi incantat!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pachetele scoala copii Gustari copii Alimentatie copii Gustari sanatoase Pregatire scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre