Pachetelul scolarului

/ / Modificat: 2016-08-02
Pachetelul scolarului


 

Pachetelul scolarului reprezinta pentru mamici o mare dilema. Desi vrei sa-i oferi numai alimente sanatoase, cateodata faci rabat numai ca sa nu mai vina cu pachetelul nemancat.

Afla mai jos cum poti sa-i faci copilului tau un pachetel sanatos si pe care sa-l si manance cu placere:


• Afla mai intai ce-i place copilului tau sa manance. De exemplu, toata lumea stie ca merele sunt sanatoase, dar poate micutului tau nu-i plac, asa ca nu le va manca.

Cu siguranta insa ii place cel putin un alt fruct (banane, portocale, kiwi etc) asa ca intreaba-l sau faceti o degustare de fructe ca sa vezi ce il incanta mai tare.

• Faceti  meniul pachetelului impreuna.

Cand mergeti in supermarket, lasa-l pe el sa aleaga fructele si legumele, iaurtul etc. O sa-i faca mai multe placere sa le manance stiind ca el le-a ales.


 

• Nu ii refuza toate poftele. Pe langa alimentele bogate in vitamine, strecoara din cand in cand si cate o ciocolata mica sau o bomboana. Important este sa nu fie in cantitati mari si nu foarte des.

• Fii creativa. Pe langa traditionalele sandvisuri, ii poti face copilului tau, cu aceleasi ingredinete (sunca, branza, rosii etc, minus paine), mici gustari folosind lipie (gasesti in aproape orice supermarket). Copiilor le plac noutatile, plus ca vor arata mai apetisant.

• Mini pizza. Copiilor le place foarte mult pizza, asa ca poti sa faci din lucrul acesta un atu. Poti cumpara blat de pizza, sau il poti face singura. Adauga sos de rosii, branza rasa, cateva felii de sunca si ciuperci pe deasupra (se pregateste ca o pizza obisnuita, doar ca e mai mica). Este foarte buna si rece.

• Un alt aliment pentru pachetel, usor de facut si sanatos, este iaurtul. Afla de care ii place, de obicei de vanilie sau cu fructe, si adauga in el stafide, cateva alune de padure, mieji de floarea soarelui si fulgi de porumb si e gata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre