7 cocktail-uri sanatoase si delicioase pentru copii

/ / Modificat: 2012-11-23
7 cocktail-uri sanatoase si delicioase pentru copii

Cocktail-urile pentru copii reprezinta o metoda de succes prin care-i convingi pe cei mici sa consume mai multe lichide, dar si o solutie creativa pentru diversificarea bauturilor din meniul lor. In plus, este si un mod ingenios de a introduce fructe in alimentatia celor mici, atunci cand ai prichindei care nu prea se topesc dupa gustul acestor alimente in stare naturala! Iata sapte cocktail-uri sanatoase care vor rasfata din plin papilele gustative ale copiilor!

Cocktail-urile pentru copii sunt, in general, bazate pe combinatii de sucuri de fructe, siropuri si arome delicioase. Sunt bauturi care fac cu ochiul oricarui copil, mai ales ca sunt colorate, frumos aranjate si au si tot felul de jucarii in ele. Nu trebuie sa contina alcool sau ingrediente cu cafeina.

Cumpara de la magazin tot felul de paie, umbrelute si alte figurine sau jucarii pentru a decora cocktail-urile copilului tau.

Pisica atomica

Pisica atomica este un cocktail delicios si usor intepator la gust. S-ar putea sa piste usor limba copilului, dar nu intr-un mod neplacut. Este facut dintr-o combinatie de parti egale de suc proaspat de portocale si apa tonica.

Ia un pahar inalt, de cocktail, si pune pe fundul lui niste gheata pisata, apoi toarna amestecul din suc de portocale si apa tonica. Decoreaza cu o felie de portocala si un pai colorat.

Cocktail Cenusareasa

"Cenusareasa" este un cocktail adorat de fetite, format din combinarea imbietoare a unor sucuri de fructe multicolore si delicios de dulci la gust.

Creeaza acest cocktail gustos din doua parti de suc de portocale, doua de suc de ananas si cate o parte de suc de lamaie, apa minerala si sirop gomme (un soi de sirop de zahar).

Amesteca aceste ingrediente in blender alaturi de gheata maruntita si serveste cocktail-ul in pahar cu umbreluta, pai si o felie de portocala pe margine.

Cocktail Brontozaur

"Brontozaur" este un cocktail savuros si sanatos, extrem de apreciat de prichindei, bazat pe suc de lamaie, grepfrut, limonada si putin sirop de grenadine.

Amesteca trei masuri de suc de grepfrut cu tot atatea de limonada gata preparata. Adauga peste acestea 1/2 masura de suc de lamaie si 1/2 masura de sirop Grenadine. Amesteca-le in blender cu gheata pisata.

Serveste bautura in paharul inalt si decoreaza-l cu paie amuzante si felii de lamaie.

Virgin Pina Colada

Varianta non-alcoolica a cocktail-ului "Pina Colada" este ideala pentru copilul caruia ii place nuca de cocos.

Este o bautura savuroasa, creata dintr-un amestec de 3 parti de suc de ananas si una de crema de nuca de cocos. Amesteca-le in blender cu gheata pisata si apoi pune amestecul intr-un pahar.

De data aceasta, lasa-l pe prichindelul tau sa se distreze copios decorand paharul cu ce fel de accesorii de cocktail doreste si are la indemana.

Mickey Mouse

Daca cel mic adora mancarurile picante si are un stomacel rezistent la astfel de condimente, s-ar putea ca "Mickey Mouse" sa devina cocktail-ul lui preferat.

"Mickey Mouse" este un soi de "Bloody Mary", dar fara alcool si ceva mai picant. Pentru a-l crea, trebuie sa amesteci 100 ml de suc de rosii, cu putin suc de lamaie si un strop de sos Worcestershire sau Tabasco.

Se serveste in pahar cilindric, inalt, cu o felie de lamaie pe marginea lui.

Cocktail Tarzan

Papilele gustative ale copilului vor fi cu adevarat rasfatate de amestecul de sucuri de fructe, miere si iaurt pe care-l ofera acest cocktail, care poarta numele omului junglei - Tarzan.

Bautura se face din 3 parti de suc de portocale, tot atatea de suc de ananas, 2 de iaurt si cate 1/4 parti de sirop de grenadine sau suc de lamaie. Se adauga si o lingura de miere.

Se amesteca bine toate ingredientele si apoi se toarna in pahar. Se decoreaza cu o felie de portocala pe margine si, dupa preferinta, si cu o cireasa.

Limonada roz

Limonada roz este un alt cocktail apreciat de prichindei, in special de fetite. Este creat din cuburi de gheata maruntite, 2 parti de suc de lamaie, 2 masuri de sirop gomme, 1 masura sirop grenadine si 4 masuri de apa rece, minerala sau plata.

Ingredientele se amesteca bine in blender si se servesc in pahar, cu o felie de lamaie pe margine si un pai colorat, cu o forma amuzanta de inimioara sau de floricica.

Tu ai preparat vreodata cocktail-uri pentru copilul tau? Care dintre sugestiile prezentate mai sus face cel mai mult cu ochiul copilului tau? Spune-ne parerile si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bauturi copii

Articole recomandate

Citeste si despre