Acesti parinti ii dau copilului lor de 19 luni sa bea 6 pahare de Cola pe zi. „N-avem incotro! Nu ii putem spune nu”

/ / Modificat: 2023-11-21
Acesti parinti ii dau copilului lor de 19 luni sa bea 6 pahare de Cola pe zi. „N-avem incotro! Nu ii putem spune nu”

Majoritatea parintilor se lupta sa le ofere copiilor lor o alimtentatie cat mai echilibrata si sanatoasa. Unii dintre ei reusesc sa isi convinga prichindeii sa guste legume, fructe si alte mancaruri bune pentru sanatate, in timp ce altii nu reusesc sub nicio forma sa se inteleaga cu micutii mofturosi la mancare. Printre acestia se numara doi parinti din Cardiff, Tara Galilor, care au renuntat sa se mai „lupte” cu baietelul lor de 19 luni cand vine vorba de mancatul sanatos.

Sam si Simon au marturisit, pentru o televiziune locala, ca nu au „niciun control” asupra dietei fiului lor Cuba.

„Ii place McDonald's, ii place KFC, ii place mancarea indiana, ii place pizza, dar si chips-urile cu multa sare”, a explicat tatal lui Cuba, in documentarul „Real Families”.

Si nu doar cel mic este fan mancare tip fast-food. Intreaga familie comanda mancare in fiecare seara, iar baiatul, asa cum se intampla frecvent, ademenit de mirosul burgerilor sau al aripioarelor picante, este curios sa guste.

„N-avem incotro! Ne e greu sa ii spunem nu, mai ales cand zambeste asa frumos”, spune tatal micutului.

Acesta mai marturiseste si ca baiatul se serveste singur, pe parcursul zilei, cu chips-uri si alte gustari nesanatoase. Mai mult decat atat, cel mic consuma pana la 6 doze de Cola pe zi.

„Cauta de cel putin 30 de ori pe zi prin dulapul cu mancare. N-avem niciun control asupra a ceea ce mananca”, spune acesta.

Cuba consuma astfel pana la 3.200 de calorii pe zi, cu 700 de calorii mai mult decat ceea ce se considera sanatos pentru un adult.

Din fericire, familia a ajuns sa apeleze la un nutritionist, care a schimbat complet meniul celui mic, dar si obiceiurile alimentare ale intregii familii. Aceasta le-a recomandat parintilor sa ii ofere fiului lor trei mese pe zi si sa scape de dulapul cu dulciuri si junk-food.

Nutritionistul a marturisit ca „nu a mai intalnit pana acum o familie care sa traiasca doar din mancare comandata si sa nu gateasca deloc” si le-a recomandat parintilor sa se limiteze la un singur fel de mancare comandata pe saptamana.

Din fericire, copilul a sfarsit prin a se bucura de mesele gatite in casa, care i-au imbunatatit semnificativ somnul si i-au ameliorat anemia.

„Ceea ce ii dadeam inainte, adica pui prajit, hamburgeri etc, era mult prea mult pentru el. Nu credeam ca il afecteaza, pana cand nu am vazut cu ochii nostri”, a spus tatal copilului.

  • Surse: tyla.com
  • Foto: capturi video

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bauturi copii Coca-cola consum

Articole recomandate

Citeste si despre