Cum stimulezi copilul sa invete mai mult si mai usor fara sa ii "tai" accesul la internet

/ / Modificat: 2019-11-25
Cum stimulezi copilul sa invete mai mult si mai usor fara sa ii

Sa motivezi copilul sa invete si acasa este, uneori, cea mai grea misiune pentru parinti. Vrei sa il stimulezi fara a-l conditiona sau, mai rau, a-l ameninta, insa pare imposibil. E greu sa nu-i spui ca daca nu invata ii va fi greu sa realizeze ceva in viata.

E greu sa ramai calm cand vezi ca ar face orice altceva in loc sa puna mana pe o carte. E putin probabil sa nu ii spui macar o data ca, daca nu isi face temele sau daca nu ia note bune la scoala, i se vor retrage anumite privilegii. Toti parintii trebuie sa constientizeze, insa, ca trebuie sa vii cu solutii in loc sa creezi noi probleme facand copilul sa asocieze scoala si invatatul cu ceva rau.

Impartirea timpului din afara scolii intre alte proiecte in care este implicat (tot de parinti), temele pentru acasa si relaxare este un punct nevralgic al copilariei zilelor noastre. Ca parinte, ai solutii sa ii stimulezi increderea in sine si nevoia de a invata mai repede, mai usor si mai distractiv, in loc sa ii strivesti curiozitatea naturala si sa-l faci sa dezavueze procesul de invatare.

Educatia unui copil se realizeaza cel mai bine prin puterea exemplului, iar inclinatia spre invatare se stimuleaza la fel: facandu-l sa inteleaga aceasta activitate ca fiind importanta, nu ca pe o povara. Nu discutati prea mult despre note, fie ele bune sau mai putin bune, ci mai degraba canalizati dialogul spre informatiile noi acumulate, starnindu-i interesul pentru a le aprofunda sau pentru a le intelege si mai bine. Puteti chiar sa invatati impreuna despre un subiect, sa cautati impreuna informatii in carti sau pe internet.

Copilul tau petrece prea mult timp pe internet?

In loc sa il certi sau sa ii restrictionezi accesul la internet, poti transforma asta intr-un avantaj. Recunoaste ca nici tu nu ai atat de mult timp pentru citit, asa ca il puteti directiona spre o platforma educationala online, utila in egala masura pentru copii, parinti si chiar pentru profesori.

Pe anidescoala.ro veti gasi impreuna o multime de informatii si material didactic pentru toate varstele si nivelurile de studiu, de la gradinita pana la liceu.

Materialele educationale disponibile pe platforma sunt variate. De la cantece, planse de colorat si jocuri pentru prescolari, pana la material de studiu si modele de subiecte pentru bacalaureat, aici gasiti cam orice. Si daca nu gasiti, va puteti implica activ in dezvoltarea platformei interactive, trimitand material despre care credeti ca ar fi de interes.

Cauti versuri si povesti? Exista! Cauti notiuni si exercitii de matematica pentru diferite niveluri? Exista! Vrei sa aflati impreuna mai multe despre gramatica limbii romane sau sa aprofundati o limba straina? Ati ajuns in locul potrivit. Cauti material legate de biologie, fizica, geografie, istorie ori chimie? Vei gasi, mai ales ca aveti la dispozitie si o platforma pentru teme,unde oricine poate pune intrebari si oferi raspunsuri ce vor fi aprobate manual, pentru o mai buna selectie a celor relevante.

Anidescoala.ro este nu numai o platforma educationala pentru copii, parinti si profesori, ci si un spatiu interactiv care se poate dezvolta cu ajutorul utilizatorilor. Cand nu are timp sa citeasca o carte pana la un termen limita, copilul poate avea acces la rezumate, comentarii, caracterizari.

Invatarea poate fi realizata si prin stimulare, astfel ca puteti face concursuri pornind de la testele de cultura generala pe care le gasiti pe platforma. Puteti vedea cine obtine scoruri mai bune la teste si, totodata, veti acumula impreuna informatii noi.

Cel mai important este sa nu uitati ca a invata trebuie sa ramana o activitate pozitiva, nu o corvoada. Pornind de la aceasta idee, restul va veni de la sine.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre