6 sfaturi utile pentru a organiza biroul copilului

/ / Modificat: 2022-09-23
6 sfaturi utile pentru a organiza biroul copilului

Printre teme, proiecte scolare si momente creative, biroul copilului tau poate deveni rapid un morman de hartii, lipici si ustensile de scris. Cum anul scolar este in plina desfasurare, cateva idei pe care sa le folosesti pentru a organiza biroul copilului ar putea fi exact ceea ce ai nevoie pentru a  mentine ordine mai mult timp in camera celui mic.

Ai cateva idei utile pentru a organiza biroul copilului

1. Cat mai putine obiecte pe birou

Pe birou se pot cumula cu usurinta resturi de hartie, firimituri, lipici uscat, markere cu capace lipsa, creioane colorate si cam tot ceea ce poate utiliza copilul pentru a realiza proiectele sale creative.

Chei pentru a avea un birou ingrijit si ordonat este sa pastrezi partea din spate a biroului liber si curat. Lasa pe birou cel mult patru sau cinci obiecte pe care copilul le utilizeaza frecvent, iar pentru restul cu alte locuri de depozitare.

Dezordinea poate avea un impact serios asupra productivitatii si ii poate distruge atentia copilului de la a-si face temele. Iar daca pe birou se gasesc si gadgeturi, atunci sunt sanse foarte mari ca temele la matematica sa ramana neefectuate.

Asadar, elibereaza biroul astfel incat sa existe cat mai putine elemente care ar putea sa-i distraga atentia copilului de la teme.

Ia in considerare utilizarea de culori diferite pentru a mentine biroul organizat si vesel.

2. Amenajeaza spatii de depozitare pe verticala

Daca spatiul de pe birou si de pe rafturi este limitat, nu ezita sa te folosesti de pereti pentru a  depozita markere si alte rechizite sau produse de papetarie, cu ajutorul organizatoarelor pentru perete. Nu numai ca aceasta poate fi o optiune de depozitare ergonomica, dar organizatoarele pot fi foarte elegante si se pot integra perfect in decorul camerei.

De asemenea, poti folosi spatiul de pe perete si pentru a  expune certificate si premii, fotografii si lucruri artistice ale copilului.

3. Eticheteaza spatiile de depozitare

Etichetele reprezinta, de asemenea, un instrument excelent pentru a ajuta la organizarea biroului copilului. Stiind exact unde ar trebui sa se puna fiecare lucru, nu numai ca ajuta la organizarea initiala a lucrurilor, ci si la pastrarea lucrurilor la locul potrivit.

Asigura-te ca etichetezi toate cosurile, dosarele si sertarele, astfel incat copilul sa stie unde sa returneze obiectele. Este mult mai usor sa puna un creion colorat inapoi in cosul corect atunci cand este etichetat „creioane colorate”.

4. Lipeste pe perete un calendar 

Calendarele ii ofera copilului o reprezentare vizuala a modului in care arata programul sau. Dincolo de productivitate, un calendar ofera un memento vizual constant cu privire la termenele limita pentru predarea temelor si  proiectelor scolare.

Uneori, un program prea incarcat il poate face pe copil sa uite de un proiect scolar care trebuie predat sau de tema la matematica primita cu cateva zile in urma. Un calendar poate maximiza productivitatea copilului tau prin faptul ca va avea o imagine clara a lucrurilor pe care le are de finalizat si il va motiva sa nu amane efectuarea temelor si  proiectelor scolare.

5. Tabla de scris in loc de blat pe birou

In locul clasicului blat din lemn cu birou, opteaza pentru o suprafata tip tabla de scris neagra sau alba, pe care poti scrie cu markere.

Aceasta idee ii ofera copilului o suprafata pe care isi poate lua notite, poate desena si poate nota mementouri personale fara a umple biroul de hartii. 

Nu numai ca este o optiune ecologica, dar reduce dezordinea si poate contribui la o mai buna organizare a biroului. Daca transformarea biroului intr-o tabla nu este o optiune, ia in considerare posibilitatea de a adauga una langa biroul copilului sau opteaza pentru un perete cu tapet tip tabla, pe care copilul poate utiliza creta pentru a-si nota diverse informatii.

6. Adauga spatii de depozitare ingenioase 

Daca inca esti in cautarea unei idei de depozitare a creioanelor cerate, markerelor si cariocilor care stau aruncate jumatate in cana destinata lor si jumatate pe birou, s-ar putea sa avem o solutie. O mica unitate de depozitare din plastic cu trei sertare poate fi extrem de utila, daca spatiul de pe birou iti permite. 

Adauga o astfel de  unitate de depozitare colorata, cu sertare compartimentata, dispuse unul sub altul. O cutie cu trei sertare ar trebui sa fie suficienta pentru a organiza toate instrumentele de scris de pe birou. In plus, astfel de cutii de depozitare sunt disponibile intr-o multitudine de culori, cu aplicatii animate cool.

Asadar, urmand aceste sfaturi simple, copilul tau va avea un birou organizat si functional, care ii va stimula creativitatea si la care isi va petrece cu drag timpul, lucrand pentru scoala sau realizand proiecte creative.

Surs foto: Shutterstock.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Organizare dulap copii

Articole recomandate

Citeste si despre