O mama: "Fiul meu a facut sinovita toxica dupa vaccinul antigripal. Dar il voi vaccina in fiecare an"

/ / Modificat: 2020-02-10
O mama:

O mama si-a dus cei trei copii la medic pentru a le face vaccinul impotriva virusului gripal.

Pentru ca baietelul cel mic a inceput sa planga foarte tare, asistenta nu a putut sa-i faca injectia in brat, ci i-a administrat-o in coapsa. 

Copilul a facut sinovita toxica

A doua zi, Lucas s-a plans ca il doare piciorul. "Desigur, asta poate fi o reactie normala la o injectie - asa ca i-am dat niste ibuprofen si toate mi s-au parut bine," a povestit mama.

In acea noapte, copilul a inceput sa vomite si sa se planga din nou de durere de picior. Insa mama a fost convinsa ca este doar o reactie normala dupa vaccin. 

"Cand s-a trezit nu mai putea merge si s-a tarat pe podea. La inceput, am crezut ca exagereaza, dar dupa reactia lui mi-am dat seama ca este ceva serios. L-am dus la Urgente, dar medicii nu si-au putut da seama ce este in neregula cu fiul meu. Asa ca l-am luat si l-am dus imediat la pediatru, care in doua ore a reusit sa obtina o programare la un medic ortoped. Pe scurt, am aflat ca avea sinovita toxica," a mai spus mama.

Ce este sinovita toxica

Sinovita toxica, numita si sinovita tranzitorie sau soldul iritabil, este o afectiune care provoaca inflamatie si durere in sold. Un copil cu sinovita toxica poate plange de dureri de picior si de sold.  

Specialistii spun ca sinovita toxica este "cel mai frecvent cauzata de o infectie virala. Se dezvolta ocazional dupa efectiarea unui vaccin sau de la unele medicamente. Infectia virala, vaccinul sau medicamentul declanseaza un proces care duce la un raspuns imunitar care afecteaza articulatiil.

"Practic, soldul baietelului meu s-a inflamat de la introducerea unui virus. El nu a fost bolnav inainte de vaccin," a precizat mama.

Aceasta afectiune nu i-a provocat vreun rau de durata. Copilul a fost nevoit sa merga in carje doua sapamani si dupa aceea si-a revenit. "Va puteti imagina cum m-am simtit? Eu am fost cea care l-am fortat sa faca vaccinul antigripal," se intreaba mama.

Desi a trecut prin aceasta experienta, femei spune ca nu va renunta sa-si vaccineze copiii impotriva virusului gripal, daca asa le salveaza viata.

"Toata lumea este in pericol de gripa si sunt atat de ingrozita de virus. In fiecare an ne confruntam cu aceleasi avertismente. (...) Nu-mi este rusine sa recunosc. Toti cei trei copii ai mei au astm, iar daca este vreun virus de luat, copiii mei il vor prinde imediat. Au avut de toate: streptococ, scarlatina, boala mana-picior-gura, varicela si chiar rotavirus inainte de a exista un vaccin pentru asta," a spus mama.

Femeia face si un apel catre toti parintii: sa tina copiii acasa daca sunt bolnavi. " Du-i la medic, ia-ti o zi libera si tine-i acasa. Nu exista niciun motiv sa raspanditi gripa di germenii."

Sursa: scarymommy.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vaccin Vaccin antigripal

Articole recomandate

Citeste si despre