Ce ar fi mai bun? TRATAMENTUL sau VACCINUL anti COVID-19? Raspunsul lui Raed Arafat

/ / Modificat: 2020-04-16
Ce ar fi mai bun? TRATAMENTUL sau VACCINUL anti COVID-19? Raspunsul lui Raed Arafat

Secretarul de Stat, Raed Arafat, a vorbit despre necesitatea unui vaccin anti COVID-19. Acesta spune ca si un tratament ar fi buna, dar solutia optima ar fi vaccinul.

Cel mai bine ar fi sa existe posibilitatea de vaccinare, pentru ca doar asa crestem imunitatea si se limiteaza raspandirea infectarii, a afirmat Raed Arafat pentru Digi24.

Intrebat ce ar trebui sa apara in ordine cronologica fireasca, tratamentul sau vaccinarea pentru coronavirus, Raed Arafat a raspuns ca, in opinia sa, cel mai eficient este vaccinul.

"Cel mai bine la acest moment pentru noi ar fi o vaccinare rapida, daca vrem sa o luam cronologic. Aceasta este parerea mea, pentru ca vaccinarea inseamna prevenire si creeaza imunitate. Daca apare un tratament tintit e foarte bine, dar ramane solutia optima sa avem un vaccin eficient care sa fie folosit pe plan mondial si sa limiteze raspandirea. Vaccinul creste imunitatea si limiteaza raspandirea," a adaugat Raed Arafat.

OMS: 70 de vaccinuri anti COVID-19 sunt in lucru

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a precizat ca 70 de vaccinuri impotriva coronavirusului sunt in lucru, trei aflandu-se deja in faza de testare pe oameni.

Cel mai avansat din punct de vedere al testelor clinice este un vaccin experimental dezvoltat de CanSino Biologics Inc din Hong Kong si Institutul de Biotehnologie din Beijing, scrie Bloomberg.

Celelalte doua vaccinuri aflate deja in faza testarii pe om sunt dezvoltate separat de producatori americani, sustine OMS.

Sursa: Digi24

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Raed arafat Secretar de stat Tratament Vaccin

Articole recomandate

Citeste si despre