AVERTISMENTUL lui Mihai Craiu: Parintii vor avea timp sa constate ca CELELALTE boli nu au disparut

/ / Modificat: 2020-05-28
AVERTISMENTUL lui Mihai Craiu: Parintii vor avea timp sa constate ca CELELALTE boli nu au disparut

Pandemia de COVID-19 a intrerupt programele de vaccinare, atrage atentia Organizatia Mondiala a Sanatatii. Cel putin 80 de milioane de copii sub varsta de 1 an risca sa faca boli precum difterie, rujeola sau poliomelita.

Desi nu a fost o decizie oficiala, multi parinti s-au temut sa-i duca pe cei mici la doctor, ca sa nu se infecteze cu noul coronavirus. 

Medicul pediatru Mihai Craiu spune ca dupa aceasta pandemia, parintii vor avea timp sa constate ca bolile CELELALTE nu au disparut.

"Copiii fac in continuare boli contagioase, prevenibile prin vaccinare. Evident ca va creste numarul de cazuri. De cand a inceput pandemia sunt raportate saptamanal intre 50 – 60 chiar 119 cazuri. Adica, de cand a inceput pandemia au fost 650 de cazuri de rujeola in Romania.

Conform OMS, tinta de control intr-o societate vaccinata ar fi sa apara 5 cazuri la un milion de copii de rujeola. Fata de aceasta cifra de cinci cazuri la un milion, cresterea a fost de peste 102 in pandemie", a precizat medicul la Digi24.

Medicul indeamna parintii sa vaccineze copiii

Mihai Craiu ii indeamna pe parinti sa vaccineze copiii, pentru a nu-i expune unor riscuri importante.

"Sunt solutii de recuperare intr-un timp relativ rapid, cel mai scurt interval intre doua vaccinuri succesive este de 28 de zile. Chiar si pentru copiii mici poate fi recuperata vaccinarea," a adaugat Mihai Craiu. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr mihai craiu Rujeola Oms Vaccin

Articole recomandate

Citeste si despre