Jucarii care inveselesc si binedispun copilul bolnavior

/ / Modificat: 2013-04-29
Jucarii care inveselesc si binedispun copilul bolnavior

Ti se rupe sufletul sa iti vezi copilul suferind si stand in casa zile intregi din cauza unei boli care-l tintuieste la pat pe o perioada destul de lunga de timp. In ciuda starilor de rau si a proastei dispozitii, copilul are nevoie sa fie mereu stimulat si inveselit cu jucarii, pentru a uita de suferinta si de faptul ca nu poate iesi din casa pentru a se juca cu alti copii. Iata cateva tipuri de jucarii care alunga rapid plictiseala copilului bolnav si il binedispun numaidecat!

Puzzle

Puzzle-urile sunt jucarii excelente pentru copilasul bolnavior, deoarece ii distrag atentia de la simptomele neplacute ale bolii si ii antreneaza din plin imaginatia si perspicacitatea.

In plus, micutul tau nici nu are nevoie sa se deplaseze sau sa depuna prea mult efort fizic pentru a le asambla, deoarece se poate juca cu ele si in patut.

Figurine si animale de plus

jucarii-plus

Figurinele si animalutele de plus pot tine de urat prichindelului in zilele in care este nevoit sa stea in casa din cauza unei raceli sau boli a copilariei.

Aceste jucarii se transforma in "tovarase" de joaca pentru el, deoarece copilul mic are tendinta de a le insufleti si de a comunica cu ele ca si cum ar face-o cu un alt copil de varsta lui.

Jocuri electronice

Jocurile video pe calculator sau tableta sunt cele care alunga cel mai rapid suferinta copilului aflat in convalescenta.

Copiii sunt din ce in ce mai atrasi de gadgeturile moderne si de jocurile iscusite care sunt pe acestea.

Ofera-i copilului placerea de a le testa, in variante de jucarie, educative si interactive, dar nu exagera cu timpul pe care copilul il aloca acestora, deoarece pot conduce la dependenta.

Stabileste un program si impune-i limite in folosirea acestora, pentru a-l proteja de efectele negative pe care abuzul de aceste gadgeturi le poate avea in dezvoltarea lui.

Instrumente muzicale

jucarii-muzicale

In situatia in care boala de care sufera copilul ii permite deplasarea prin casa sau ridicarea din pat, instrumentele muzicale sunt unele dintre jucariile care ii vor face usor cu ochiul prichindelului tau.

Jocuri de societate

jocuri-cuburi

Jocurile de societate - Monopoly, Rummy, Nu te supara frate, tablele, cartile de joc sau seturile complexe care includ mai multe jocuri intr-unul singur – sunt unele dintre cele mai atractive si ingenioase idei de a tine mintea copilului ocupata cu activitati distractive si interesante in perioada de convalescenta.

Jucarii de arta si indemanare

arta-copii

Jucariile de arta si indemanare sunt alte idei utile de alungare rapida a plictiselii copilului bolnavior.

Cartile de colorat, plansele sau posterele de pictat pun la lucru creativitatea si imaginatia copilului si ii alina durerile si disconfortul provocat de afectiunea de care sufera.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii copii Activitati copii bolnavi Joaca copii

Articole recomandate

Citeste si despre